İş Bankası ‘Kadına Şiddete Son’ Kampanyasını Destekliyor!

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından her yıl dünya çapında düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak İçin Birleşin’ isimli kampanyası dikkat çekiyor. Türkiye İş Bankası tarafından kadınlara yönelik düzenlenen kampanyanın desteklendiği açıklandı.

İş Bankası konu hakkında açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Birleşmiş Milletler tarafından, kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik açıdan sınır gözetmeksizin insan hakları ihlali içerisine giren kadınlara yönelik şiddetin son bulması için bir çalışma yapılıyor. Farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen bu kampanya her yıl dünya çapında 25 Kasım tarihinde başlayıp 10 Aralık tarihine kadar devam ediyor. İş Bankası olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda 16 gün boyunca devam eden aktivizm kampanyasına destek veriyoruz. İş Bankası Genel Müdürlük Binası 10 Aralık tarihine kadar turuncu renk ile ışıklandırılacak ve desteğimizi göstereceğiz’ dedi

Kampanyaya verilen destek Genel Müdürlük binasının turuncu ışıklandırılması sonrasında gösteriliyor. Turuncu renk ise küresel alanda yürütülen faaliyetler çerçevesinde bir tema olarak görülüyor. Kampanya ilk kez  1991 yılında Kadın Küresel Liderlik Enstitüsü’nde aktivistler tarafından başlatılmıştır. Bu çalışma kadın ve kız çocukların yönelik şiddetin önlenerek tamamen ortadan kaldırılması için gerçekleştirildi. Düzenlenen kampanya kapsamında pek çok kişi üzerinde farkındalık yaratıldığı belirlendi. Kampanyanın amacı, farkındalığı yükseltmek, savunuculuk alanında yapılan çalışmaları güçlendirmek, bilgi ve yenilikleri paylaşmak adına küresel çapta önemli değerlendirmeler yapma imkanı tanıyor.