Code Yapı Kredi Ideathon Maratonu Başlıyor!

Code Yapı Kredi Ideathon Maratonu Başlıyor!
Code Yapı Kredi Ideathon Maratonu Başlıyor!

Üniversitede okuyan ve 18 ile 25 yaş arasında olan öğrencilerin bireysel ya da 2 – 5 kişilik takımlar halinde katılım sağlayabileceği etkinlik, Code Yapı Kredi Ideathon başlıyor. 22 Kasım 2020 tarihine kadar “code.yapikredi.com.tr” adresi üzerinden başvuruların toplanacağı etkinliğe, Türkiye’deki tüm öğrenciler başvurabiliyor.

Finans dünyasında iz bırakacak ve finans dünyasını geleceğe taşıyacak fikirlerin üretildiği ve geliştirildiği etkinlik 2 gün sürecek. 27 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olan etkinlik, 29 Kasım 2020 tarihinde bitecek. Yapı Kredi Bankası ile ATÖLYE iş birliği tarafından düzenlenen etkinlik, “Code.YapıKredi Ideathon: Finansın Geleceği” ismini taşıyacak.

Birinciye 10 Bin TL Para Ödülü

Yapılan başvurulardan sonra adaylar bir ön elemeye tabi tutulacak. Bu ön elemenin sonunda Ideathon’da yer almaya hak kazanan öğrenciler, 48 saatlik etkinlik boyunca fikir geliştirecek. Etkinliğin sonunda birinci olan kişiye 10 bin TL para ödülü verilecek. İkinci olan öğrenciye/öğrencilere 6 bin TL ve üçüncü olan öğrenci/öğrencilere de 4 bin TL verilecek.

Geleceğin Finans Sektörüne Temeller Atılacak

Geleceğin Finans sektörüne dair yenilikçi çözümleri bugünden atmayı planlayan Yapı Kredi, bankacılık sektörünün geleceğinde kilit konuların gençlerin bakış açısı ile çözüme ulaştırılmasını amaçlıyor. Oluşturulan etkinlik kapsamında gençlerin; açık bankacılık, sohbet botu hizmetleri, varlık yönetimi ve finansal sağlık, 18 yaş altı gençlerin finans hizmetiyle tanıştırılması ve finans dışı sektörlerle entegrasyon konulu fikirler üretmesi bekleniyor.

Ek olarak 18 ile 25 yaş arasında bulunan öğrencilere etkinlik içerisinde yaratıcı problem çözme eğitimi, uzman katılımcılar ile seminerler, koçluk ve mentorluk destekleri de sunulacak.