Garanti BBVA Yerli Solunum Cihazı Desteğinde Bulundu

Garanti BBVA, İstanbul Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı’nda inşası devam eden acil durum hastanelerine Covid-19 ile mücadele kapsamında yerli solunum cihazı desteği ile katkıda bulunduğunu açıkladı. Geçtiğimiz aylarda 200 yerli solunum cihazı bağışlamayı planına kattığını açıklayan Garanti BBVA, mücadele boyunca yerli solunum cihazı üretiminin hız kazanması ile beraber Türkiye genelindeki üretime katkı sağlamayı amaçlayarak, solunum cihazlarını yerli üretim kapsamına taşıdı.

Garanti BBVA 500 Adet Solunum Cihazını Üstlendi

Yapılan açıklamalarda Garanti Bankası, bu kapsamda 500 adet yerli solunum cihazı tedarik ederek destekte bulunacağını dile getirdi.

Söz konusu durumla ilgili olarak Banka Genel Müdürü Recep Baştuğ;

“Başından itibaren salgınla mücadeleye gücümüzün yettiğince destek olduk. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığımıza yapmayı planladığımız solunum cihazı desteğini Nisan ayında açıklamıştık. Bu esnada ülkemizde salgına karşı çok önemli adımlar atıldı ve bir yandan İstanbul’da iki acil durum hastanesi inşa edilirken, bir yandan da hastalığın tedavisinde kritik öneme sahip solunum cihazlarının yerli üretimi başladı. Biz de daha önce yurtdışından satın almak üzere harekete geçtiğimiz solunum cihazlarının tedarikini hâlihazırda üretimi başlayan yerli cihazlara yönlendirdik. Böylece tedarik ettiğimiz cihaz sayısını 500 adede yükseltirken, yerli üretime de katkı sağlama imkânı bulduk” dedi.