Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi’nden KADSİS

Kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) yeni proje ile yastık altındaki altınlarla ekonomiyi canlandıracak. Altın biriktirenler banka şubelerine gitmeden, hesaplarına altınlarını yatırabilecek.

Vatandaşlar, banka şubeleri yerine yetkili kuyumcularla altınlarını hesaplarına yatırabilecekler. Altınlar bankanın güvencesi ile saklanırken, istendiği zaman altınlar geri alınabilecek.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve İstanbul Altın Rafinerisi projesi olan Altın Değerleme Sistemi’nin (KADSİS) önemli noktası yetkili kuyumcular olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İAR’den alınna bilgiye göre ülkemizde yaklaşık 3 bin ton yastık altı altın bulunuyor ve parasal karşılığı ise milyar doları buluyor. Altının yastık altında atıl bir durumda olması potansiyelin ekonomik açıdan tam kullanılmadığı anlamına geliyor.

KADSİS’e uygun kriterleri olan kuyumcular Değerleme Noktası (ADN) olarak seçiliyor. Size en yakın Değerleme Noktasına giderek, güven içerisinde ekspertiz yaptırabilir ve anında banka hesabınıza 24 ayar karşılığını gram cinsinden aktarbilirsiniz.