Wells Fargo & Company’ye Karşı Grup Davası

Louisiana’nın eski Başsavcısı Charles C. Foti, Jr., yatırımcılara 14 Ağustos 2020’ye kadar dava açmaları gerektiğinin altını çizdi. Menkul kıymetler sınıfı davasını, ülkenin önde gelen butik menkul kıymet davaları hukuk şirketlerinden, Kahn Swick & Foti, LLC (KSF) üstlendi.

2 Şubat 2018 ile 10 Mart 2020 tarihleri arasında şirket hisselerinden satın alanların dava hakkı bulunuyor. Davalar ABD Kuzey Kaliforniya Bölgesi ve NY Güney Bölgesi, bölge mahkemelerinde gerçekleşecek.

KSF, halka açık şirketler tarafından gerçekleşen kurumsal dolandırıcılığı ve yatırım zararları için hak arayan müşterilere hizmet vermektedir.

Hisse Senedi Satın Alan Kişiler Lewis Kahn ile İletişime Geçebilir

KSF, 2 Şubat 2018 ile 10 Mart 2020 tarihleri arasında alınan hisse senetleri için herhangi bir yükümlülük veya maliyet olmaksızın Lewis Kahn ile iletişime geçilmesini talep etti. KSF Yönetici Ortağı Kahn; davanın etkileri, yasal haklar ve de ekonomik kaybın telafi edilmesi için 14 Ağustos 2020 tarihine kadar başvurulmasını bekliyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Wells Fargo’nun eski CEO’sunun kamuya açık ifadelerde yanlış beyanlar vermesi nedeniyle soruşturma talebinde bulundu.

Wells Fargo ve bazı yöneticileri, yasaları ihlal ederek maddi bilgileri açığa çıkarmamakla suçlanıyor. Bu suçlama ile Wells Fargo’nun hisse senetleri 34.63 dolardan, 27.20 dolarak kadar geriledi. Yani Wells Fargo’nun hisse senetleri, yüzde 20’den fazla değer kaybına uğramış oldu.