Credit Suisse Casusluk Skandalının Bedeli Ağır Olacak

İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu tarafından Credit Suisse için soruşturma başlatıldı. Her ne kadar soruşturma işlemleri başlatılsa da akıllardaki soru işaretleri devam ediyor.

Zürih Gölü kıyısında komşu evlerde bulunan iki erkek yöneticinin katıldığı kokteyl sırasında çıkan tartışmanın bedelleri ağır oluyor. Bu tartışmanın üzerinden 20 ay sonra, bankada çıkan casusluk skandalı, sona ermiyor. İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, bankaya yönelik yaptırımlar işleme alındı. FINMA, soruşturmayı başlattığını ve gerekli yaptırımları uygulayacağını açıkladı. Bu süreçte kişilere yönelik getirilecek yasaklar ile birlikte cezai işlemlerin de söz konusu olabileceği bildirildi. Tüm soru işaretlerinin birkaç ay içerisinde giderileceği ifade edildi.

Credit Suisse Denetimsel Kanunların İhlali ile Suçlanıyor

FINMA tarafından yapılan araştırmada, Credit Suisse “denetimsel kanunların ihlali, güvenlik aktiviteleri ve özellikle de bu aktivitelerin nasıl kayıt altına alındığı ve kontrol edildiği” ile ilgili suçlanıyor. Getirilecek olan yaptırımların da bu konu üzerine olacağı bildirildi.

Credit Suisse tarafından konuya yönelik olarak yapılan açıklamada, araştırmanın tamamlanması ve geniş çapta sonuca varılması için işbirliği içerisinde bulunulacağı ifade edildi. Banka tarafından yapılan açıklamada çalışanların takip edilmesinin şirket kültürü içerisinde yer almadığına da değinildi.