Albaraka Türk “Albaraka Garaj 2020” Sezonu İçin Başvuru Toplamaya Başladı

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl da gerçekleştirilecek olan “Albaraka Garaj 2020” başvuruları başladı. 13 Nisan 2020 ile 1 Haziran 2020 tarihleri arasında Albaraka Garaj web sitesi üzerinden başvurular online olarak yapılabilecek.

Banka tarafından girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak için oluşturulan program dahilinde girişimcilerin yenilikçi ürünleri ve hizmet sahibi girişimleri desteklenecek. Bu yıl dördüncü dönemin gerçekleştirileceği program için tüm Türkiye’den başvurular toplanacak.

2 Binin Üzerinde Başvuru Alındı

Albaraka Garaj ile start-up’ları ve kendi kurum kültürleri içerisindeki dijitalleşmeyi destekleyen banka, bu zamana kadar 2 binin üzerinde başvuru aldıklarını belirtti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen programın, günümüze kadar 34 girişimi desteklediğine dikkat çekildi. Programa başvuru yapmak isteyen adayların “albarakagaraj.com” adresini kullanabilecekleri de belirtildi.

1 Haziran 2020 tarihinde başvuruların sona ermesinin ardından adayların elemelerden geçirileceği ve elemeler sonucunda da seçilen girişimlerin Temmuz ayından itibaren ön hızlandırma programına başlayacağı ifade edildi. Bu programda girişimcilere çeşitli ödevler ve eğitimler verileceğine değinildi. Bu eğitim ve ödevlerin ardından üst yönetim tarafından “demoday” elemesinin yapılacağı ve eleme sonrasında da hızlandırma programının başlayacağı dile getirildi.

50 Bin TL’ye Kadar Finansal Destek

Albaraka Garaj 2020 programında girişimcilere yönelik pek çok fırsatın sunulduğuna da dikkat çekildi. Garaj 2020 programı kapsamında girişimcilere 50 bin TL’ye kadar finansal destek, POC imkanı, mentorler ile yapılacak görüşmeler, açık ofis ve yurt dışında istihdam ve yurt dışına açılma desteği verileceği belirtildi. Ek olarak Albaraka Portföy Yönetimi’nde bulunan Girişimci Sermayesi Fintech Yatırım Fonu ile yatırım desteğinin de sunulacağı vurgulandı. Açık Bankacılık Platformu üzerinden de girişimcilerin, bankacılık API’lerini ücretsiz olarak kullanabileceğine ve kendi uygulamalarına entegrasyon yapabileceğine değinildi.

3 Sezonda 7 Milyona Yakın Yatırım

Albaraka Garaj ile birlikte 34 girişimin desteklendiğinin belirtildiği bankada, 3 sezon boyunca 7 milyona yakın yatırım yapıldığı ifade edildi. Albaraka Garaj girişimleri ile 30’dan fazla POC çalışması ve ürün doğrulaması yapılan süreçte ise 8 milyon TL’ye yakın ürün satın alımının gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Bu ürünlerin banka içerisinde kullanıldığı da ifade edildi ve 3 dönem boyunca girişimcilere toplamda 1 milyon TL finansal destek verildiği açıklandı.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu yıl dördüncü sezonuna başladığımız Albaraka Garaj için oldukça heyecanlıyız. Yaşanan koronavirüs salgını bize yenilikçi, esnek çalışabilen ve değişime hızlı adapte olabilen startup’ların ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi. Bizim için katılım bankası demek, girişimi desteklemek demek. Bu nedenle bu sezon da hiçbir aksaklık olmadan programımıza başlamak istedik.

Temenni ediyorum ki yeni girişimci adaylarımız, ortaya koyacakları yepyeni fikir ve projelerle hem bizlere hem de ülkemize katkı sağlayacak ve bu sıkıntılı dönemde hepimize ilham vereceklerdir. Albaraka olarak girişimcilere Albaraka Garaj’da projelerini hayata geçirmeleri için birçok destek sunuyoruz. Sahip olduğumuz ekosistemle yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına katkı sağlıyoruz. İlk 3 dönemde olduğu gibi bu dönemde de onların yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Başvurularını başlattığımız 4. sezon tüm girişimcilerimiz için hayırlı olsun.”