Credit Suisse İsviçre’deki 37 Şubesini Kapatacak!

Credit Suisse, pandemi nedeniyle çevrimiçi ve mobil bankacılıkta yaşanan bir artış nedeniyle yeniden yapılanma programıne gidecek. Bu nedenle İsviçre’deki 37 perakende şubesini kapatacak.

Credit Suisse’in İsviçre şube ağı 2020 sonuna kadar 146’dan 109’a düşmüş olacak. Banka yaptığı açıklamada geçtiğimiz iki yıl içerisinde çevrimiçi bankacılığın yüzde 40 oranında arttığı bilgisine ulaştıklarını belirtti. Mobil bankacılığında iki kat arttığını belirrti. Ayırca pandeminin de durumu hızlandırdığını, şube ziyaret sayılarının düştüğünü belirrti.

Ayrıca banka işlemlerini dijital ya da telefon hizmeti üzerinden yürüten müşterilere daha fazla odaklanacaklarının da altını çizdi. Banka, ekim ayı sonuna kadar  dijital bankacılığa geleceğe yönelik şube konsepti sunarak bu konuda daha çok yatırım yapmayı hedefliyor.

İsviçre Ulusal Bankası ve Credit Suisse’in CEO’su Andrè Helfenstein “Dijitalleşme dört bir yanımızda gerçekleşiyor ve hızla ilerlemeye devam edecek. Lider bir uluslararası banka olarak, teklifimizle müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına sürekli olarak adapte ettiğimizi ve kaynaklarımızı kârlı büyüme fırsatlarıyla bu alanlara dağıtmamızı garanti altına alıyoruz. Şube ağımızda yaptığımız değişikliklerle aynı anda dijital çözümler ve daha karmaşık ihtiyaçları olan müşterilere danışmanlık hizmetleri için yaptığımız yatırımlar ileriye doğru atılmış mantıklı bir adımı temsil ediyor” dedi.