Sberbank ve S7 Airlines Kripto ile Bilet Satacak!

Rusya’nın devlete bağlı bir bankası olan Sberbank, müşterilerine blockchain tabanlı bilet satışı sunacak. Bu sistemi sunmak içinse büyük bir yerli havayolu şirketi ile anlaştı.

Banka, akıllı sözleşmeler ve jeton aracılığı ile kurumsal müşterilere anında ödeme yapmalarını sağlayacak yeni bir sistem oluşturuluyor. Bu yeni sistemde S7 Airlines ile işbirliği yapılacak.

Yerel haber ajansı olan Kommersant’ın 26 Ağustos tarihli bir haberinden bu yeni sistemin eylül ayında sunulacağı belirtildi. Rusya’da ilf defa sanal tokenlar kullanılacak.

Sistem şu an için kurumsal müşterileri sadece mevcut geliştirme aşamasında hedeflemekte. Sberbank ve S7 temsilcileri sistem ile ilgili ödeme sürecinin kısalarak 10 günden 20 saniyeye düşmesini hedefliyor.

Bu yeni girişim, tokenleştirme sürecinin nasıl uygulanacağı hakkında bir belirsizlik oluşturmul durumda. Sberbank, akıllı sözleşmeler sayesinde kurumsal müşterinin hesabından, token şeklinde ödeme alacak gibi görünüyor. S7 Airlines’ın bir yöneticisi tokenlerle gerçek hesapların bibirine bağlı olacağını belirtti.

Sberbank ve S7 Airlines, son yıllarda blockchain teknoloji gelişiminde önemli roller üstlenmiş durumdalar. S7 Airlines 2017 yılında da dünyanın ilk blockchain destekli bilet satın alımını gerçekleştirmişti. Bu bilet satış işlemi ile yaklaşık 1 milyon dolar gelir elde etti.