Merkez Bankası Taşınma Sürecini Başlattı

Merkez Bankası için İstanbul’a taşınma süreci başladı. Ümraniye’de yer alan TMSF denetiminde bulunan bir bankanın kiralama işlemleri tamamlandı. Merkez Bankası’nın çalışan bazı birimleri bu binaya aktarıldı. Ankara’dan gelen ilk ekip bu süreç içerisinde İstanbul’da görevlerine başlayacaklar. Faiz kararlarının konuşulduğu Para Politikası Kurulu toplantıları bundan sonraki dönemde hem Ankara’da hem de İstanbul’da sorunsuz şekilde yapılabilecek.

Ümraniye’de bulunan binaya ilk etapta küçük bir ekip taşındı. Ankara’da bulunan diğer ekiplerin de belirlenen süreç içerisinde geçiş sürecinin tamamlanması için çalışmalar gerçekleşecek. Ancak tüm ekibin tek seferde kısa bir zaman diliminde taşınmasının çok mümkün olmadığı ve bu noktada karmaşanın yaşanabileceği belirtildi. Nisan ayının sonuna kadar önceliği bulunan bazı birimlerin taşınma işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması bekleniyor.

Para Politikası Kurulu faiz kararlarının alındığı alan olarak biliyor. Bu noktada bundan sonraki dönemde Ankara’da yapılan toplantılar aynı zamanda İstanbul’da da yapılabilecek. Durum ihtiyaçlara bağlı olarak gerçekleştirilecek. Enflasyon raporu bilgilendirme toplantıları ise yeni yılda dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek.