Deutsche Bank 1,5 Milyar Euro Prim Ödedi

Deutsche Bank’ın 2019 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Faaliyet raporlarında 2019 yılı için Deutsche Bank çalışanlarına ödediği primin 1,5 milyar Euro olduğu görüldü. Geçen yıl ki raporlarında bu primin ödendiği çalışan sayısının 88 bin olduğu raporlandı.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın çalışanlarına 2019 yılı için ödemiş olduğu prim, 2018’e göre düşüşte. Çünkü 2018 yılında Deutsche Bank 1,9 milyar Euro prim dağıtmıştı.

2019 faaliyet raporlarından edinilen bilgiye göre; Deutsche Bank’ın Yönetim Kurulu Üyelerinin almış olduğu prim 13,3 milyon Euro. Geçen yıl ki açıklanan zarar miktarı ise 5,7 milyar Euro. 2009 yılında yaşanan finansal krizden bu yana toparlanma ve yeni yapılanma stratejileri ile piyasada dik duruş sergilemeye çalışan Deutsche Bank bu yılı da zarar bilançosu ile kapadı. Böylelikle üst üste zarar ile kapanışı yapılan beşinci yıl olarak kayıtlara geçti.

Stratejik yapılanma ve ekonomik dalgalanmalar ile mücadele sebebi ile bankanın net gelirlerinde de düşüş görüldü. 2019 raporlarına bakıldığında, 2018 yılına oranla yüzde 8 paylık bir gerileme yaşandığı ve net gelirinin 23,2 milyar Euro değerine kadar düştüğü görülmektedir.

Covid-19 Mali Gücü Olumsuz Etkileyecek

Deutsche Bank mali gücünde görülen düşüşün, yeni tip korona virüs olan Covid-19’un etkisi ile daha da düşebileceği belirtildi. Covid-19 mali gücü olumsuz etkileyecek’ şeklindeki açıklamalara yıllık raporda yer verildi. Devamında ise “Yerel, bölgesel veya küresel olarak uzun süreli bir ekonomik gerilemeden ciddi şekilde etkilenebiliriz.” İfadeleri yer aldı.

Deutsche Bank yıllardır bazı zorluklar ile mücadele etmekte. ABD Adalet bakanlığı tarafından kesilen cezalar, kara para aklama suçlamaları, düşük kazancın sürekli hal alması ve yönetim değişiklikleri gibi haberler ile sık sık duyulmaktaydı. Geçtiğimiz yılın 8 Temmuz günü Deutsche Bank açıklamasında kapsamlı bir yapılandırmaya gittiklerini bildirmişti. Ancak sektördeki uzmanlara göre Covid-19 salgının bu kapsamlı yapılandırma hayallerini zedeleyebileceği görüşünde.