İtalyanların Yapı Kredi’den Çıkacağı İddia Edildi!

Reuters tarafından yapılan yeni bir haber sonrasında Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı olan Unicredit’in bankadan ayrılacağı ve hisselerini satmaya hazırlandığı iddia edildi. Yapılan haberin detayları içerisinde Unicredit’in, Koç Finansal Hizmetler’de bulunan yüzde 50 oranındaki payının ise bu süreç içerisinde Koç Holding’e satılması iddia ediliyor.

Bu konuda açıklama yapan ancak ismini vermeyen 3 farklı kaynak yaptığı açıklamalarda Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı olan Unicredit’in hisselerini satarak bir ayrılık kararı aldığı belirtildi. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Unicredit’in Türkiye’den yakın zamanda çekilmesi bekleniyor.

Çıkış Planı Belli Oldu

Çıkış planına bakılarak İtalyan ortak Unicredit, Yapı Kredi’nin kontrolünde önemli rol oynayan Koç Finansal Servisler’de bulunan yüzde 50 oranındaki hissesini Koç Holding’e satmayı planlanıyor Başka bir kaynak tarafından verilen bilgiler ışığında ise, aslında Unicredit ile Koç Holding arasında yıl başından bu yana satış işlemlerinin gerçekleşmesi adına görüşmelerin sunduğu belirtildi.

Koç Finansal Servisler şimdilerde Yapı Kredi’nin yaklaşık yüzde 82’lik kısmını kontrol ediyor. Kurum içerisinde Unicredit ile Koç Holding arasındaki tüm hisseler eşit durumda.

Yapı Kredi piyasa değeri olarak bakıldığı zaman Türkiye’nin en büyük üçüncü bankası olarak ifade ediliyor. Bankanın günümüzde piyasa değeri 3.6 olarak belirlenmiş durumda. Unicredit’in piyasa değerine bakıldığı zaman ise 27.7 milyar Euro olarak tespit edilmiş. Ortaya atılan satış iddiaları konusunda Unicredit ve Koç grubundan herhangi bir resmi açıklama geldi.