Deutsche Bank Hükümet Çalışma Planından Faydalanmak İstiyor

Deutsche Bank geçtiğimiz Perşembe günü Almanya’da bulunan bazı personellerine yönelik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre salgın nedeniyle uğraşan hükümet personeller için “kısa süreli çalışma programı” hazırlamıştı. Banka da hükümet tarafından hazırlanan bu çalışma programını uygulamak istediğini belirten açıklamalarda bulundu.

Hükümet tarafından hazırlanan çalışma sisteminde, işverenler ekonomik kriz esnasında çalışanlarını bordroda tutabilmek için daha kısa çalışma saatlerine geçecek ve bunun karşılığında da işverenler devlet tarafından destek alacak.

Hükümet aracılığıyla oluşturulan bu sistem aslında otomotiv işletmelerinin yer aldığı endüstri sektörü gibi sektörler tarafından kullanılıyor. Fakat banka, daha önce ülkedeki hiçbir banka tarafından yararlanılmayan bu hizmetten faydalanmak istiyor.

Deutsche Bank Fırsatları Gözden Geçiriyor

Alman hükümetinin son zamanlarda yaşanan salgın sebebi ile şirketlerin hem yükünü hafifletmek hem de sektörlerin olası bir kriz yaşamasını engellemek için kısa süreli çalışma programına ek maddeler eklemişti. Bu ek maddeleri inceleyen Deutsche Bank, ülkede bu programdan yararlanmak isteyen birkaç banka içerisinde yer alıyor.

Bankanın Almanya’da 40 bin kişilik iş gücüne sahip olması da bu programdan faydalanmak istemesinin en büyük nedenlerinden biri olarak bulunuyor. Henüz banka, bu programdan yararlanıp yararlanamayacağı hakkında bir açıklama yapmadı.

Fakat geçtiğimiz Perşembe günü yapılan açıklamada banka, “Operasyonel düzeyde, banka bu tür senaryolara hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.