TEB Türkiye Bankalar Birliği Kredi Protokolüne Katıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından oluşturulan kredi protokolüne Türk Ekonomi Bankası da (TEB) katıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle olumsuz etkilenen KOBİ, kurumsal ve ticari müşteriler için banka “Çek Ödeme Destek Kredisi” ile “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” olmak üzere iki ayrı paket açıkladı.

12 Ay Vadeli, İlk 3 Ay Ödemesiz Dönemli Kredi

TBB tarafından oluşturulan kredi protokolüne katılarak ticari müşterileri için destek yaratan banka, açıkladığı iki ayrı paketi sayesinde bireysel ve tüzel tüm ticari müşterilerinin öncelikli olarak itibarlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediğini belirtti.

TEB Bankası tarafından yapılan açıklama göre oluşturulan paketlerin isimleri “Çek Ödeme Destek Kredisi” ve “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” olarak yer aldı. Dünya çapındaki küresel salgının müşterilerinin istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine yönelik olumsuz etkilerini asgari seviyeye indirmeyi hedefleyen banka, sunmuş olduğu her iki paket için de 12 aylık vade süresi belirledi. Bu vade süresinin ilk 3 ayında ise anapara ve faiz ödemesi isteğe bağlı olarak yapılmayacak.

Verilecek olan kredilerin Hazine Desteği ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’ler olmak üzere kurumsal ve ticari müşteriler için hazırlandığı belirtildi. İşletmelerin keşide etmiş oldukları ve gerçek ticari ilişkilere dayalı çeklerinin finansmanını karşılamak için “Çek Ödeme Destek Kredisi” sunulduğu ve nakit akış dengesinde problem yaşayan, personellerinin maaşlarını ödeyemeyen, işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen müşteriler için de “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” paketinin oluşturulduğu ifade edildi.

Maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere işletmelerin sözleşmeye bağlı tüm fatura vb. giderlerinin bu destek paketleri ile karşılanabileceği belirtildi.