Garanti BBVA ve WWF-Türkiye’den”Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı”

Garanti BBVA ve WWF-Türkiye'denTürkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı
İklim krizi ile mücadele ve sürdürülebilir bir dünya için çalışan Garanti BBVA, WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), “Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı”na destekçi oldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “İklim krizi giderek üstesinden gelemeyeceğimiz bir noktaya doğru evriliyor. Dolayısıyla artık zaman sürdürülebilirlik adına konuşmak, tartışmak değil, aksiyon alma zamanı” dedi.

“Garanti BBVA olarak 16 yıldan uzun süredir işin ‘eylem’ tarafındayız.”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dolayısıyla artık zaman sürdürülebilirlik adına konuşmak, tartışmak değil, aksiyon alma zamanı. Biz, Garanti BBVA olarak 16 yıldan uzun süredir işin ‘eylem’ tarafındayız. Bu konuda gerek Türkiye’de gerekse dünyada birçok ilke imza atarak iş dünyamızın dönüşümüne öncülük ediyoruz. Geçen yıl meydana gelen orman yangınları için 1 milyon adet fidan bağışı yaparak ülke çapındaki seferberliğe katıldık.”

“WWF-Türkiye’yle bu anlamlı projede birlikte yol almaktan çok mutluyuz.”

“Ancak asıl önemli olan yanan ormanların arkasından yapılacak kampanyalar değil, ormanlarımız yanmadan yapılacaklar. Bu nedenle doğal servetimiz ormanlarımızı korumak için 30 yıllık yol arkadaşımız WWF Türkiye’yle yan yana gelerek Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı’nı başlatıyoruz. Amacımız önce ormanlarımızı yangından korumak ve olası orman yangınlarına karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olarak birlikte hareket etmek. Orman yangını riskiyle iç içe yaşayan bölgelerde dernek, vakıf, kooperatif, köy muhtarlığı gibi yerel inisiyatifler bu süreçte kritik role sahip. Bu program kapsamında sağlanacak desteklerle, yangın öncesi, esnası ve sonrası olacak şekilde; bu tarz sivil girişimlerin kendi bölgelerinde çok daha etkili olacaklarına inanıyoruz. WWF-Türkiye’yle bu anlamlı projede birlikte yol almaktan çok mutluyuz. Denizlerimizin, ormanlarımızın, geleceğimizin korunması için gereken her yerde olmaya, sürdürülebilir bir dünya için sorumluluk üstlenmeye devam edeceğiz.”