Deutsche Bank Teknoloji Sistemlerini Yeniden Canlandıracak

Deutsche Bank teknoloji sistemlerini yeniden canlandırmak üzere UBS firmasından uzman transferini gerçekleştirdi

Deutsche Bank teknoloji sistemlerini yeniden canlandırıyor. Alman bankası 2019-2022 yılları arasında teknoloji yatırımlarına 13 milyar euro harcama yapma taahhüdünde bulunuyor. Yeni hizmet satın alımları, teknoloji departmanındaki uzmanlarında yeni işe alımlar ve mevcut sistemin yenilenmesi gibi birçok teknolojik konularda yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Alman bankası olan Deutsche Bank tarafından bu ay gerçekleştirilen en büyük transfer, yeni nesil ağlar ve otomasyonun genel müdürü ve küresel başkanı olarak katılan Thad Széll oldu.

Széll, küresel ağların başkanı ve İsviçre bankasının ‘mühendislik, uygulama ve otomasyon’ grubunun bir parçası olan UBS firmasından Deutsche Bank ailesine transfer oldu.

Széll Kariyer Hayatına Lehman Brothers’da Başlamıştı

Thad Széll, kariyer hayatına 2002 yılında Lehman Brothers’da başladıktan sonra Nomura’da ağ mühendisi olarak devam etti. Széll’in üstün yetenekleri UBS tarafından fark edildi ve en son UBS firmasında seçkin bir mühendis olarak görevini sürdürmekteydi.

Deutsche Bank üst düzey teknoloji departmanındaki işe alımlarını bir yıldır ciddi yatırımlar karşılığında gerçekleştirmektedir. Geçen yıl SAP’nin Bernd Leukert’i teknoloji başkanı olarak atadı ve Aralık ayında SAP’den Gil Perez ve Dilip Khandelwal’ı işe aldı.

Széll, Deutsche’nin tarihsel olarak işlevini yitirmiş olan teknolojinin üzerini yenisini inşa etme çalışmalarında yeni bir Leukert olacak. Deutsche Bank bünyesindeki ilk hizmetinin bankayı bulut sistemine geçişi olabileceği düşünülmekte.