Kalkınma Bankası Sektörde Öncü Olmayı Hedefliyor

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop son zamanlardaki banka hedefleri hakkında konuştu. Açıklamalarında özellikle ‘Sermaye piyasalarında yenilikçi ürünler geliştirme aşamalarında, sermaye piyasalarının da derinleştirilmesi için yatırımcı tabanının özellikle zenginleştirilmesini amaçlıyoruz. Bu konuda bankacılık sektöründe de etkin bir oyuncu olmak istiyoruz’ dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi kapsamında yeni bir panel düzenlendi. Bu panel çerçevesinde ‘Dönüşümün 3 Atlısı’ sempozyumunda Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop bankanın kalkınma hedeflerine de dikkat çekti. Özellikle Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için büyük bir çalışma gerçekleştirmeyi hedefledikleri belirtildi.

Bankanın 2023 hedefleri çerçevesinde sadece bankanın kalkındırılması için değil Türkiye ekonomisinin de desteklenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Öztop konu hakkındaki değerlendirmelerinde; ‘Bankamız 45 yıllık bir deneyime sahip. Ülkemizin kalkınma hedeflerini gerçekleştirmeleri için banka olarak yeni bir strateji belirledik. Bu strateji ile birlikte 2018 yılında da çalışma alanlarını genişlettik. Bu çalışmalara ek olarak yatırım bankacılığı da eklenmiş oldu. Bu yapılanma çerçevesinde danışmanlık hizmetlerini de geliştirdik. Sektörde proje tecrübesinin, yatırım bankacılığı tarafından verilen hizmetlerle bir araya getirilmesini amaçladık. Bundan sonraki dönemlerde hem yeni ürünler geliştirme konusunda hem sermaye piyasalarının derinleştirilmesinde hem de yatırımcı tabanının zenginleştirilmesi için etkin bir oyuncu olmak istiyoruz. Bu konuda gerekli işlemlere de ağırlık vereceğiz. İlerleyen dönemlerde danışmanlık alanlarında da hizmet vermeye devam edeceğiz’ dedi.