Deutsche Bank Ofise Dönüş İçin Hızlandırma Sürecine Girdi

Deutsche Bank, pandemi sürecinde personellerinin evden çalışma sistemine geçişini sağlamıştı. Londra’daki çalışan personellerin yüzde 20’si tekrardan ofise davet edildi. Aylardır evden çalışan personellerin merkez binalarına geri dönüşünün hızlandırılmaya başladığı ifade edildi.

Pandemi dönemi boyunca çalışan sayısını en az seviyede tutan banka, Financial News tarafından yapılan habere göre, bin 700 adet çalışanı içerisinden 7 Eylül tarihi itibariyle merkez binaya (Londra’ya) geri dönmesini talep etti.

Yapılan haberden edinilen bilgiye göre, ofise geri dönüşler “gönüllülük esasına” göre devam edecek ve belli bir bankacılık bölümü de hedef olarak görülmeyecek.

2 Metrelik Sosyal Mesafe Kuralı

Alman bankasının Londra’daki merkezinde yaklaşık olarak 7 bin adet personel bulunuyor. Bu personellerin zaman içerisinde tam anlamıyla ofis yaşamına döndürülmesi hedefleniyor. Fakat bu hedef içerisinde kısıtlama yaratan nokta, iki metrelik sosyal mesafe kuralı. Banka, çalışanların arasında 2 metrelik sosyal mesafe kuralı uyguluyor. Bu nedenle çalışanların tamamı merkez binaya geri döndürülemiyor.

Ek olarak banka, Deutsche Bank logosu bulunan markalı maskelerin de personeller tarafından çıkarılmamasını sağlıyor. Bu süreç içerisinde banka, çalışanlarının tüm kurallara uygun davranmasını bekliyor.

Yatırım bankalarında her ne kadar ofise dönüş gönüllülüğe dayandırılsa da üst düzey personellerin ofise geri dönmesi alt kademedeki personellerin terfi ve ikramiyelerini riske atacağından personellerde bir baskı oluşturuyor. Goldman Sachs Londra’daki üst düzey çalışanlarına gayri resmi davetlerde bulundu. Ofise dönen çalışanlar için bedava yemek, spor salonu ve yerinde kreş hizmetleri de veriliyor.