Sberbank Harbin Bank of China ile Akreditiflerini Yeniden Finanse Edecek

Harbin Bank of China tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın müşterilerine ait olan ithalat akreditifleri, daha esnek ve iyi koşullar sunulabilmesi adına Sberbank ile yeniden finanse edilecek. Bu finansman koşulları sayesinde müşteriler daha iyi hizmet alabilecek.

Çin’in en büyük bölgesel bankalarından biri olan Harbin Bank of China, akreditiflerini yeniden finanse edebilmek için Sberbank ile anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma doğrultusunda banka ağının yeniden oluşturulması ve borç verme limitinin arttırılması talep edildi.

Böylelikle banka ile Harbin Bank of China müşterileri arasında LOC hacminden yararlanma imkanı sunuldu. Yapılan anlaşma müşterilerin pandemi dönemi içerisinde daha uygun ve kaliteli hizmet almasını sağlayacak.

Sberbank Ticaret Finansmanı Başkanı Evgeny Kravchenko Açıklama Yaptı

Konuya yönelik olarak Bankanın Ticaret Finansmanı Başkanı Evgeny Kravchenko açıklama yaptı. Kravchenko açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sberbank, 2014’ten beri Harbin Bank ile çalışıyor. Ulusal para birimlerinde ticaret finansmanı hizmetleri genelinde iş yapmaya başladığımız ilk Çin bankalarından biri. 2015 yılında Sberbank ve Harbin Bank, Rusya-Çin Finans Konseyi’ni kurma girişimine öncülük etti. ”

Harbin Bank Başkan Yardımcısı Wang Tao ise konuya yönelik olarak şu açıklamada bulundu:

“Sberbank, Harbin Bank’ın en önemli stratejik ortaklarından biridir. Son yıllarda, tarafların işbirliği Rusya ve Çin ulusal para birimleri, ticaret finansmanı için bankalar arası krediler vb. Yerleşimlerde büyük boyutlara ulaştı. kısmen Rusya-Çin Finans Konseyi sayesinde, Rus-Çin mali işbirliğinin çok taraflı gelişmesine.”