Kuveyt Türk İlk Yarıda 754 Milyon TL Net Kar Elde Etti

Kuveyt Türk 2020 yılına ait ilk yarı sonuçlarını açıkladı. Bankanın yılın ilk altı ayında 754 milyon TL net kar elde ettiği görüldü. Konuya yönelik olarak açıklama bankanın Genel Müdürü Ufuk Uyan’dan geldi. Uyan, “Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik” dedi.

Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla bankanın net kar oranında yüzde 25 artış meydana geldiği görüldü. Toplanan fon büyüklüğünün ise 2019 yılına göre yüzde 22 oranında artarak 104,4 milyar TL’ye ulaştığı ifade edildi. Kullandırılan fon büyüklüğü ise yüzde 21,2 artış ile 70,2 milyar TL olarak açıklandı. Bankanın öz varlıkları 8 milyar TL’ye, aktif büyüklüğü ise 134 milyar TL’ye yükseldi.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Açıklama Yaptı

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan konuya yönelik olarak şu açıklamaları kaydetti:

“Müşterilerimizin taleplerini hızlıca değerlendirip hiçbir kar payı veya masraf almadan finansman ödemelerini erteledik. Mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşterilerimizin de finansmanlarını yeniden yapılandırdık. Koronavirüsle mücadele yılın ikinci çeyreğinde hızlandı. Bu dönemde de reel ekonomiye destek olmak için hızla harekete geçen kuruluşlardan biri olduk.

Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik. Ev sahibi olmak isteyen bireylere, konut sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla Emlak Konut GYO ile anlaşma imzalayarak anlaşmalı projelerde Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasına dahil olduk. Bu kapsamda müşterilerimize yüzde 10 indirim ve ilk 24 ayı ödemesiz olmak üzere 180 aya varan vade imkanından yararlanma imkanı sunduk.

Başta KOBİ’ler olmak üzere ticari müşterilerimizin makine finansman ihtiyacını uygun kar oranlarıyla karşılamak amacıyla makine finansmanı kampanyasını hayata geçirdik. Bu kampanya ile ticari müşterilerimiz TL’de 0,74’ten, dolarda 0,27’den, avroda 0,19’dan başlayan kar oranlarıyla 6 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 60 aya varan vade seçenekleriyle makine finansmanı kullanabiliyor. 150’ye yakın makine satıcısıyla katkı paylı leasing satış anlaşmamız bulunuyor. Böylece müşterilerimize vade farksız ve düşük kar paylı finansmanla makine edinme avantajı sağlıyoruz. 1 milyar TL limitli kampanyamız 30 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Sektörümüz, dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha fark etmiş oldu. Salgınla mücadele sürecinde hemen hemen tüm finansal hizmetlerin dijital kanallar sayesinde kesintisiz bir şekilde devam etmesi sektör açısından önemli bir deneyim oldu. Kuveyt Türk olarak biz de bu süreçte dijital kanallarımızı daha fazla öne çıkararak faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde devam ettirdik.

Mobil ve internet şube, ATM ve çağrı merkezimiz aracılığıyla müşterilerimiz, işlemlerini kolay, hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirme imkanı buldu. Teknolojiyi, inovasyonu ve müşteri memnuniyetini odağımıza alarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizin katkısıyla 2019 Haziran-2020 Haziran tarihleri arasında dijital müşteri sayımızı yüzde 44 artırdık. 2019’un ikinci çeyreği ile 2020’nin ikinci çeyreği arasında dijitalden geçen işlem sayısında ciddi bir artış yaşandı. 2020’nin nisan-haziran aylarını kapsayan dönemde mobil ve internet şubeden yapılan toplam işlem sayısı, 2019’un aynı aylarına göre yüzde 33’lük bir artış gösterdi.”