Yapı Kredi Bankası Koronavirüs İçin Sıkı Önlemler Aldı

Yapı Kredi Bankası, çalışanları ve müşterileri için sağlıklarını korumak adına bir dizi sağlık önlemini hayata geçirdi. Türkiye’de de Covid-19 (koronavirüs) salgınının görülmesi ile birlikte banka tarafından alınan önlemler tüm şube, bölge ve genel müdürlüklerde uygulanacak. Bu süreç içerisinde dikkatli ve titiz olunması gerektiğini belirten Yapı Kredi, 5 aşamalı protokol oluşturdu. Protokolün her aşaması detaylı bir şekilde planlandı ve uygulamaya döküldü.

Şimdiye kadar alınan önlemlere karşın daha sıkı tedbirler alan banka, tüm çalışma alanları (ofisler, şubeler ve ATM’ler) ve iklimlendirme için hijyen ve dezenfeksiyon programını hayata geçirerek personel ve müşterilerinin sağlıklarını korumak adına adım attı. Seyahat, etkinlik ve toplantı kuralları ile birlikte kesintisiz hizmet için çalışanların uzaktan çalışmasına yönelik altyapı hazırlıklarının devam ettiği açıklandı. Müşteri ihtiyaçlarına yönelik de kriz yönetim planı oluşturuldu.

Yapı Kredi Tarafından Alınan Önlemler

Yapı Kredi Bankası tarafından alınan önlemler ise şu şekilde yer aldı:

  1. Tüm çalışma alanları ve şubelerde dezenfeksiyon işlemleri büyük bir titizlik ile yürütülecek. Çalışanlar için maske, dezenfektan sıvı ve eldiven gibi kişisel bakımlarını koruyacak malzemeler tedarik edilecek. Şube ve ana kasalarda para ile teması olan tüm personeller eldiven takarak çalışacak.
  2. Tüm personellerin yurt dışına yapacağı iş, özel ve müşteri seyahatleri durdurulacak. 12 Mart 2020 tarihi itibari ile hamile, engelli ve kronik hastalığa sahip çalışanlar idari izinli olarak sayılacak. Banka tarafından verilen tüm eğitim, etkinlik ve organizasyonlar yeni bir karar oluşturulana kadar 30 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmeyecek.
  3. Müşterilerin kesintisiz bir şekilde hizmet alabilmesi için personellerin uzaktan erişim imkanı bulabileceği teknolojik hazırlıklar tamamlanacak. Şubelerde yüzde 50 dönüşümlü çalışma sistemine geçilecek. Genel Müdürlük birimlerindeki çalışanların büyük bir çoğunluğu da uzaktan çalışmaya başlayacak.
  4. Müşterilerin bulunulan bu zor dönem içerisinde yaşamlarına kolaylık sağlamak amacı ile banka tarafından dijital kanallara yönlendirilmesi teşvik edilecek. Şubelerdeki müşteri yoğunluğunu ve mesafesini korumak için Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerinden yapılacak EFT, havale ve kartsız para yatırma işlemlerinden de bir ay boyunca ücret alınmayacak.
  5. Banka şubeler, Müşteri İletişim Merkezi, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’leri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi sürdürecek. Müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için günlük nakit çekim limiti yükseltilecek ve kredi kartı ile temassız ödeme limitini de 250 TL’ye çıkarılacak.