Deutsche Bank Sermaye Artırımına İhtiyaç Duymuyor

Geçtiğimiz yıllar içerisinde yaşamış olduğu milyarlarca dolarlık zararının bulunmasına rağmen Deutsche Bank, sermaye artışına ihtiyaç duymadığını açıkladı. Bu artışa gerek olmadan pandemi dönemini atlatacağını söyleyen banka, koronavirüs nedeniyle oluşacak ekonomik şokun üstesinden gelebileceğini ifade etti.

Bankanın Yönetim Kurulu Üyesi Stuart Lewis, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’a verdiği demeçte, “Ciddi ekonomik krizleri atlatmak için yeterli sermayemiz var” açıklamasında bulundu. Bankanın Almanya’nın en büyük bankası olduğunun altını çizen Lewis, özkaynak tabanını aşırı derecede zayıflatmadan öngörülebilir yükleri karşılayabileceğini dile getirdi. Aynı zamanda on yıl içerisinde yaklaşık olarak 800 milyon Euro tutarında kredi zararı hükümlerinin olduğunu ve yılın geri kalanında daha düşük hükümler beklediklerini de söyledi.

Deutsche Bank İkinci Çeyrekte Gelişmeye Devam Etti

Bankanın ikinci çeyrekte gelişmeye devam ettiğini söyleyen Lewis, bankanın bu yıl başka alanlarda da zarara uğrayabileceğini açıkladı. Vergi öncesi kar planını şu an gerçekleştirmenin zor olduğunu ifade etti. İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing, bankanın sermayesinin ve likiditesinin kriz için iyi bir pozisyonda olduğunu dile getirdi. İkinci çeyrek için alım satım amaçlı menkul kıymetlerden gelir elde edeceklerini ve bu alanda olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu da ekledi.

Lewis açıklamasının geri kalanında, Alman hükümetinin benzeri görülmemiş yardım programlarından destek aldığını belirterek, “Neyse ki, kredi defterimizin neredeyse yüzde 50’si Almanya’da, bu krizle hemen hemen tüm diğer ülkelerden daha iyi başa çıkıyor.” dedi.