Deutsche Bank Yüzde 40 Artış Yaşamayı Hedefledi

Mali bilançolarda yaşanan olumsuz durum nedeni ile yeniden yapılandırma sürecine giren Deutsche Bank, Almanya’nın en büyük bankası olarak yer alıyor. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre ikinci çeyrekte kredi biriminde yüzde 40 artış elde edilmeye hazırlanılıyor.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde sürekli olarak olumsuz mali bilançosu ile gündeme gelen banka, bu durumun önüne geçebilmek için yapısal anlamda değişiklik kararı almıştı. Kredi ticareti birimini yatırım bankacılığı ile birleştirmeyi planlayan banka, bu alandaki ilk meyvelerini vermeye başladı.

Deutsche Bank Pandemi Etkilerini Hissediyor

2020 yılının ilk üç ayında düşüş yaşayan banka, pandeminin etkilerini hissediyor. İkinci çeyrek için yüzde 40 oranında artış yaşamayı hedefleyen banka, kredi ticareti ile bu hedefini yerine getirmeye hazırlanıyor. Bankanın kredi birimi bu alanda önemli ve hayati bir noktaya sahip oluyor.

Financial News tarafından yapılan habere göre bankaya ait olan kredi birimi ikinci çeyrekte yaklaşık olarak 650 milyon Euro gelir elde etmeyi planlıyor. Deutsche Bank’ın ilk üç ayında yatırım bankacılığı sektöründe mücadele etmesi ile 470 milyon Euro kredi geliri elde edilmişti.