Deutsche Bank Şube Kapanışlarını Hızlandırmak İstiyor

Deutsche Bank, maliyetlerini düşürmek için şube ağı kapanışlarını hızlandırmak istiyor. Bu durum, bankanın CEO pozisyonda yer alan Christian Sewing tarafından oluşturuluyor. Sewing’ın yıllık basın toplantısında, maliyetleri düşürmek adına şube ağı incelemelerini hızlandırdığına ve Almanya’daki şube sayısını azaltacaklarına yönelik yaptığı açıklamalar dikkat çekici bulunmuştu.

Bu basın toplantısı içerisinde Sewing, bankanın ve Postbank’ın iki yerli perakende markası olduğunu ifade etmişti. Aynı şubedeki müşterilere hizmet veren bir pilot projelerinin bulunduğunu söyleyen CEO, yönetimin bir kısmının bu proje alanında başarılı olacağına dair şüphelerinin olduğunu da ifade etti.

Deustche Bank Şube Kapatırsa 200 Milyon Avro Tasarruf Edebilir

Bankanın günümüz koşulları çerçevesinde özel müşteri işleri maliyetlerinin düşürülmesi gerektiği dile getirildi. Bölüm Başkanı Manfred Knof, 2020 yılının sonunda 1 milyar avroluk tasarruf sözü vermişti ve bu tasarruf ile birlikte maliyetler düşürüldüğünde toplamda 2,5 milyar avroluk bir hedeflerinin olduğu belirtilmişti.

Manfred Knof yaptığı açıklamada Deustche Bank şube sayısında azaltmaya giderse, 200 milyon avroya yakın tasarruf edebileceğini dile getirmişti. Bankanın son dört yıl içerisinde 400’e yakın şube kapatmış olması da dikkat çeken konulardan biri olarak yer aldı. Günümüzde bankanın halen daha bin 300 adet şubesi bulunuyor. Bu şubelerden yaklaşık olarak 500 tanesi Deutsche Bank’a ait. Geriye kalan kısım ise Postbank tarafından tutuluyor.