Deutsche Bank Üst Yönetim İkramiyelerini Erteleyebilir

Koronavirüs salgını ile mücadele eden Deutsche bank, yeterli likiditeyi sağlamak amacıyla 2020 yılında ödenecek olan üst yönetim ikramiyelerini erteleyebilir. 2020 yılının ikramiye dağıtım planını fon olarak ayırmayı düşünen banka, virüsün yayılmaya devam etmesi takdirinde dağıtım politikaları konusunda daha ihtiyatlı davranacaklarını belirtti.

Avrupa Bankacılık Kurumu da özellikle bankalara ve işletmelere virüs nedeniyle değişken piyasalar içerisinde yer alırken dağıtım politikaları konusunda hassas ve temkinli davranmalarını önermişti. Şirketlerin ekonomiye sürekli olarak finansman yaratması ve bunun için de sermaye kullanmaları gerektiği de belirtilmişti.

2015 Yılında da Ödenmemişti

Son zamanlarda oldukça zorlu bir dönemden geçen Deutsche Bank, daha önce 2015 yılında da üst yönetim ikramiyelerini ödememişti. 2015 yılından 2018 yılına kadar bankanın eski CEO’su olan John Cryan, ikramiyesini alamamıştı. 2019 yılı verilerine bakıldığında da bankanın toplam ikramiye getirisinin yüzde 22 düşüş yaşayarak 1,5 milyar Euro olduğu görülmüştü.

Salgının yarattığı kaos sebebi ile Deutsche Bank, 18 bin adet çalışanını işten çıkarmayı planlamıştı. Fakat salgın ile mücadelede bunun bir çözüm olmadığına karar veren banka, çalışanlarının işten çıkarılmasını durdurmuştu. Aynı şekilde HSBC Bank 35 bin kişiyi, Llyods Bank ise 780 kişiyi işten çıkarmaktan vazgeçmişti. Morgan Stanley ve Citigroup da ekonomik belirsizlikler nedeniyle çalışanlarını işten çıkarmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Şirket Hisselerinde Kayıplar Var

Deutsche Bank, koronavirüs salgınında yatırımcılarının denetimi altında kalmaya devam edeceğini gösteren tedbirler alıyor ve uygulamaya devam ediyor. Bankanın geçmişinde ekonomik istikrarsızlıklar bulunması ve son dönemde ciddi mali krizleri yaşaması nedeniyle büyüme oranında da küçülme meydana geliyor.

Şirket hisselerinin yüzde 37,4 oranında düşüş yaşaması ve son 6 aylık dönemde de hisselerin yüzde 17,2 oranında değer kaybetmesi, bankayı daha da olumsuz bir noktaya götürüyor.