HSBC Bank’ın Tarihi Sunderland Şubesi Daire Olacak

HSBC Bank’ın neredeyse 10 yıla yakın bir süredir boş kalan ve en eski binalarından biri olan Sunderland şubesi, daire olacak. 1902 yılında ikinci sınıf hazine destekli bir şekilde inşa edilen şube, on yıl öncesine kadar banka tarafından Fawcett Caddesi’nde yer alan şube olarak kullanılmaktaydı.

15 bin 210 metrekarelik bir alana sahip olan binanın, diğer bankalar ile birlikte St. Thomas Caddesi’nde yer alıyor. Geçtiğimiz ay HSBC Bank, bir sözleşmeye imza atmış ve bu binayı satılık olarak sunmuştu. Bunun üzerine Sunderland Kent Konseyi tarafından şubenin yer aldığı bina ile ilgili olarak yeni bir karar alındı. Binanın tekrardan kullanıma alınmasına karar veren Konsey, bir planlama uygulaması yapacağını açıkladı.

15 Dairelik Bir Apartman

Konsey tarafından yapılan açıklamaya göre zemin katta ticari birimler oluşturulmak üzere, 15 dairenin yer aldığı yeni bir bina elde edilecek. Binanın yeniden planlanması için de X8 Properties Ltd. şirketi ile anlaşmaya varıldığı da belirtildi. Şirket tarafından da tasarım, erişim ve miras bildirisi olarak koruma çalışmalarına başlandığı açıklandı. Şirket açıklamasında orijinal duvarların güçlendirileceği ve tavanın ortaya çıkması için modern bir tasarım yapılacağı ifade edildi. Açıklamada aynı zamanda şu cümlelere yer verildi:

“Mevcut bina birkaç yıldır boş ve terkedilmişliğe düştüğüne dair işaretler gösteriyor. Dahili olarak üst katlara nem ve su girişi belirtileri var. Bu fırsatı, taş ustası raporunun önerdiği gibi harici onarımlar yapmak için değerlendireceğiz. Önerilen dönüşüm ve tadilat, kaliteli konaklama ve şehir merkezini gençleştirmeye ve binanın geleceğini korumaya yardımcı olan yeni bir perakende birimini tanıtacak.”

2011 yılında HSBC Bank, şubeyi Sunderland şehir merkezinin Pazar Meydanı’na taşımıştı. Eski şubenin olduğu alanda ikinci sınıf olarak listelenen Natwest, Barclays ve Llyods bankalarının da şubeleri bulunuyor.