Deutsche Bank Virüsün Maddi Boyutunu Düşünüyor

Deutsche Bank, yeni tip korona virüsün olası tehditlerine karşı uyarıda bulundu. Bu durumun mevcut hedeflerin, maddi olarak etkileyebileceğini bildirerek tedirginliğini ifade etti.

Geçtiğimiz Cuma günü Deutsche Bank tarafından yapılan bildirgede, korona virüs salgının olası olumsuz etkilerine oldukça geniş kapsamlı olarak yer verildi. Bankanın son yıllarda yaşamakta olduğu kayıplar yeni yeni toparlanma sürecine girerken ortaya çıkan yeni tip korona virüs salgınının her şeyi değiştirebileceği bildirildi. Özellikle kredi sunumu ve borç verme işleri ile mükellef olan bankaların finansal hedeflerine ulaşma kabiliyetlerinde yaşanabilecek olumsuz durumlarına dikkat çekildi.

Almanya’nın en büyük bankası ve finans şirketi olan Deutsche Bank, finansal dalgalanmadaki ilk hamlesini, büyük planlarını askıya almak ve küresel olarak ekipleri bölmek şeklinde yapmıştı. Salgının ilk alarmı ile alınan bu önlemler yeterli olmadı. Günümüzde Deutsche Bank hisseleri rekor bir düşüş seviyesine ulaştı.

Durumun ciddiyetini belirten sözleri ise şu şekilde oldu: “Yerel, bölgesel veya küresel ekonomik koşullarda uzun süreli bir gerilemeden ciddi şekilde etkilenebiliriz.”

Korona Virüsün Tüm Etkileri Daha Ortaya Çıkmadı

Deutsche Bank, geçtiğimiz Cuma günü 2019 yılı raporlarının sunumunu yaptı. Buradaki açıklamasında göre bu rapora henüz korona virüsün tam etkileri yansımadı. Yeni tip koronavirüsün gerçek etkilerinin anlaşılabilmesi için 2020 yılının ilk çeyreğindeki istatiksel verileri içerecek olan Nisan ayı raporunun ortaya çıkması gerekiyor.

Korona virüs salgının hemen öncesinde yeniden yapılanma kararı alan Deutsche Bank, güncel salgının banka planlarını durdurabileceği konusunda endişeli.

Deutsche Bank’tan gelen bir haber de yönetim kadrosu ile ilgili oldu. Deutsche Boerse şefi Theodor Weimer’in bankanın denetim kuruluna aday gösterileceğini duyurdu. Deutsche Bank başkanı Paul Achleitner, denetim kuruluna aday gösterilen Weimer için “Alman ve Avrupa finans endüstrisi hakkında derin bilgiye sahip, uzman bir bankacı kazanacağız.” Açıklamalarında bulundu.