Dijital Kimlik Doğrulama Şirketine Milyon Dolarlık Yatırım!

Citiban ve Wells Fargo yatırım yapacak. Yatırım, yapay zeka temelli dijital kimlik doğrulama şirketi olan Socure’a toplamda 35 milyon dolar şeklinde olacak.

Citi Ventures ve Wells Fargo Strategic Capital; MVB Financial, Commerce Ventures, Scale Venture Partners ve Flint Capital’la birlikte şirkete yapılacak yatırım ile finansmanını 96 milyon dolar seviyesine yükseltecek.

Socure’un çıkarımlar ile çözümleme platformu üzerinden, gerçek zamanlı kimlik doğrulama yapıyor. Bunun içinse yapay zeka (Al) tekniklerini kullanıyor. Bu sayede e-mail, cihaz, telefon, IP ve adreslerden gelen sinyalleri bir araya getiriyor.

Merkezi New York olan şirket çevrimiçi olarak açılan yeni hesaplarda dolandırıcılık ihtimalini neredeyse ortadan kaldırmış olacak. 

Wells Fargo Strategic Capital’ın Genel Müdürü olan Basil Darwish açıklamada bulundu. Dijital kanallara artışın artmasının dolandırıcılığa fırsat verebileceğini, bu nedenle yeni kimlik doğrulama sistemine olan ihtiyacın yansınmaması gerektiğini belirtti.

Socure içinse başarılı ve uyumlu olduğunu, ayrıcıa daha iyi bir müşteri memnuniyetine olanak sağladığının altını çizdi. Yaptıkları yatırım ile şirketin büyümesine de destek olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.