Akbank’tan Tamamen Dijital Axess Kredi Kartı

Akbank’ın tamamen dijital olan Axess Kredi Kartı’nı duyurdu. Daha önce, Mastercard’ın, Apple Card, Curve ve Samsung’a sunduğu alt yapıyı, Akbank’ta kullandı.

Akbank, Akbank Strateji, Dijital Bankaclık ve Ödeme Sistemleri EVP’si Burcu Yüce ve Mastercard Türkiye ve Azerbeycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ile toplantı gerçekleştirdi. toplantının konusu ise yeni ve tamamen dijital Axess Kredi Kartı idi.

Mastercard bu altyapıyı çok az sayıda banka ile paylaştı. Bu bankalardan biri ise Akbank oldu. Banka yetkilileri ürün odağını “anındalık” olarak ifade ediyor.

Akbank, Axess Kredi Kartı için müşterilerine tamamen dijital bir deneyim sağlıyor. Dijital Axess Card sayesinde kullanıcılar, tüm işlemlerini dijital olarak gerçekleştiriyor. Kredi kartı başvurusunu dijital olarak yapılıyor ve kısa süre içerisinde mobil uygulamadan kullanım yapılabiliyor.

Alışveriş limiti anında yükseltilebiliyor ve azaltılabiliyor. Kullanım izni, alanları fiziksel işlemler olmaksızın sağlanıyor. Kart sayesinde hem sanal ortamda hem de fiziksel olarak temassız ödeme yapılıyor.

Ödeme ve işlemlerde NFC teknolojileri ve QR kod kullanılacak ve bu sayede ödeme işlemleri kolaylaşacak. Ayrıca müşteriler, mil puanlarını ve çip paralarına hızlıca erişebilecek.