Discovery Bank’taki Hesap Sayısı 500 Bine Yaklaştı

Discovery Bank tarafından yapılan açıklamaya göre bankada bulunan hesap sayısı 500 bine yaklaştı. Bankanın günden güne müşteri tabanını büyütmesi, geleceğe yönelik hedeflerini arttırdı.

Eylül ayının ortasında açıklanan verilere göre, Haziran ayına ait tüm yıl sonuçları rapor edildi. FNB Discovert Card istemcilerini platformuna taşıyan banka, bu süreci başarıyla tamamladı. Bu süreç sonrasında 489 bin adet bankacılık hesabına ulaşıldı.

Ortalama müşteri hesaplarının 20 bin 500 R civarı olduğu ve 45 bin 916 adet yeni müşteriye ulaştıkları bildirildi. Haziran 2020’de sona eren bir yıllık faaliyet raporuna göre, 2019 yılında 296 milyon RUB’lik zarar, yüzde 296 artarak 1,17 milyar dolara yükseldi.

Bankanın faaliyet kaybına rağmen, yüksek performans gösterdiği de ifade edildi. Tüm yıl içerisinde 2,4 milyar dolarlık mevduata ulaşıldığı ve bu durumdan memnun olunduğu söylendi. Verilen toplam kredi limitlerinin 5 milyar dolar olduğu ve bunun 2 milyar dolarlık kısmının kullanıldığı belirtildi.

Discovery Bank Üç Farklı Strateji Uyguladı

Pandemi süresi boyunca Discovery Bank üç farklı strateji uyguladığını da ifade etti. Bankanın bu üç stratejisi şu şekilde yer aldı:

  1. 220 binden fazla Discovery Card hesabı, First National Bank’tan taşındı.
  2. Mevduat temelli bir büyüme stratejisi izlendi. Bu sayede, kredi defterinin kalitesi arttı ve bütçe dahilinde bankanın yapısına harcanan miktar korundu.
  3. Bankanın kullanıcı deneyimi geliştirdi. Böylelikle değer teklifini sürekli iyileştirmek için hareketler yapıldı.

Konuya yönelik olarak banka, “Discovery’nin yüksek kaliteli müşteri tabanında ürün penetrasyonunu ve bağlılığını artırmak için Discovery’nin Paylaşılan Değer bileşik modelinden yararlanmak için önemli bir fırsat var ve Discovery Bank, bileşik için para kazanma ve ödeme mekanizması olarak hizmet ediyor” dedi.