Halkbank Esnaf ve Sanatkarlar İçin Kredi Desteği Verecek

Halkbank, faiz destekli kredilerinden bugüne dek yararlanmamış olan vatandaşları ayırt etmeksizin esnaf ve sanatkarlara kredi desteği vereceğini açıkladı. Tüm esnaf ve sanatkarlara 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira da ticari kart desteği vereceğini bildirdi.

“Ekonomik İstikrar Kalkanı” çerçevesinde Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre, reel ekonomiye verilen destek banka tarafından devam edecek. Koronavirüs salgını nedeniyle bu süreçte zarar gören, ekonomik faaliyetlerini sürdüremeyen, istihdam problemi yaşayan tüm esnaflar ve sanatkarlar için “Esnaf Destek Paketi” banka tarafından verilecek.

Esnaf Destek Paketi

Esnaf Destek Paketi aracılığıyla devletin kamu sağlığı ve ekonomik istikrarı açısından eşgüdümlü bir koruma kalkanının yaratılacağını ve salgına karşı mücadelede bankanın tüm hizmetleri ile müşterilerinin ve devletin yanında olacağı belirtildi. Paket ile birlikte esnaflara “İşletme Kredisi” ve “Paraf Esnaf Kart” ürünlerinin sunulması ile kapsamlı bir paketin hazırlandığı ifade edildi.

Kullandırılacak olan kredi uygulamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği verirken Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ise kredi kullanımına yönelik kefalet verecek.

Paket kapsamında, esnaflar işletme kredisi olarak 25 bin lira kullanabilecek ve bu kredinin vadesi 36 aya kadar olabilecek. Kredinin ilk 6 ayında ise “ödemesiz dönem” uygulanabilecek. Bu krediden yararlanmak isteyen kişilerin esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olması gerekiyor.

Esnaf ve sanatkarların ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek-konaklama meslek kolları başta olmak üzere yüzde 4,5 faiz oranıyla 25 bin lira limitli işletme kredisi kullanabilecekler.

Paraf Esnaf Kart ise 3 ay ödemesiz dönem ve 12 aya kadar vadeli olmak üzere 25 bin lira limitli olarak esnaf ve sanatkarlara, mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilmesi, çek ve senet işlemlerini de kart üzerinden gerçekleştirebilmesi için verilecek.