İninal Kullanıcıları Bankalara 7/24 Para Transferi Yapabilecek!

Gün ve saat kısıtlaması olmadan para transferi yapmak artık mümkün. Yeni nesil ödeme platformu olan ininal, saat ve gün kısıtlaması olmaksızın EFT ve havale işlemlerini mümkün kılıyor.

Akıllı ödeme teknolojileri alanında FaaS (fintech servis platform sağlayıcı) şirketi, Birleşik Ödeme ile yeni bir hizmet gerçekleştirdi.

Harcama Alışkanlıkları Değişiyor

İninal CEO’su Hakan Gonca, “Kovid-19 süresince yeni nesil ödeme sistemi olmamız ve kullanıcı kitlemizin evde olması, evden online alışveriş yapmaları ve oyun oynamaları sebebiyle kart kullanımının arttığını gördük.

Kart harcaması dışında en çok kullanılan para transferi hizmetini de müşterilerimize sunarak bankacılık ihtiyaçlarının hepsini karşılamak istedik. Bu kapsamda ihtiyacı görüp hızla yanıt vererek yeni fonksiyonumuzu geliştirdik. Bu dönemde harcama alışkanlıklarında da değişiklikler oldu.

Alışverişlerde nakit para kullanımı yerine kart kullanımı öne çıkarken alışverişler olabildiğince dijitale taşındı. Böylelikle kart kullanım oranları artarken kullanım alanları ve ihtiyaçlar değişti.

Bu süreci göz önünde bulundurduğumuzda, ininal Kart’a 7 gün 24 saat bakiye yükleme hizmetine ek olarak, kullanıcılarımızın zaman kısıtı olmadan her an tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla 7 gün 24 saat bankaya transfer hizmetimizi hayata geçirdik.

Bu hizmetimiz için, akıllı ödeme teknolojileri alanında vizyoner Türkiye’nin ilk ve tek FaaS (fintech servis platform sağlayıcı) şirketi olarak faaliyet gösteren Birleşik Ödeme ile iş birliği yaparak güçlerimizi birleştirdik. ininal kullanıcıları mesai saatleri içinde tüm bankalara gönderim yapabilirken mesai saatleri dışında da anlaşmalı olduğumuz bankalara gönderim yapabiliyor.” dedi.

Hakan Gonca: Kullanıcılarımız saat ve zaman fark etmeden para transferi yapabilecek.

Gonca, “Kullanıcılarımıza iş birlikteliğimiz ile mesai saatleri dışında ve hafta sonları göndericisi ve alıcısı farklı bankalara para transferi imkanı sunuyoruz. Kullanıcılarımız mesai saatleri ve mesai saatleri dışındaki transferler için kullanılan farklı API’lar ile her an transfer işlemi yapabiliyor. Kullanıcılarımızdan gelen işlem taleplerini Birleşik Ödeme’ye iletiyoruz.

Talepleri alan Birleşik Ödeme bankalarla olan API entagrasyonları ile transfer işlemlerinin gerçekleşmesini sağlıyor. Para transferinde limit, standart kullanıcılar için 750 TL iken ininal Plus Hesap kullanıcıları içinse 50 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Para transferi ininal Cüzdan üzerinden, para gönder menüsündeki bankaya transfer sekmesinden gerçekleştiriliyor.

Para aktarımı talimatı gerçekleştikten sonra, maksimum 15-20 dakika içerisinde para transferi karşı bankanın hesabına geçiyor. İninal kullanıcıları mesai saatleri içinde tüm bankalara gönderim yapabilirken, mesai saatleri dışında Akbank, Albaraka, Denizbank, Enpara, Fibabanka, Garanti Bankası, Halkbankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’na gönderim yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.

İninal iş birliğini değerlendiren Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler, “EFT saatlerine bağlı kalmadan bankalar arası 7 gün 24 saat para transferine imkan tanıyarak sektörde inovasyon yaratan Nöbetçi Transfer ürünümüzü 2015 yılında geliştirdiğimizden bu yana, kurumların online kanallarına entegre ederek transfer altyapısı sağlamaktayız.

Türkiye’nin en fazla banka iş birlikteliğine sahip fintech şirketi olarak, Fintech-as-a-Service (FaaS) vizyonumuzla Türkiye’nin önde gelen kurumlarına sunduğumuz 7 gün 24 saat para transferi altyapımızı ininal ile buluşturmak bizler için de oldukça değerli. Türkiye fintech ekosisteminde iki elektronik para şirketinin, bu proje ile son kullanıcının hayatını kolaylaştırarak fayda sağlayacak bir iş birlikteliği ortaya koyduğunu düşünüyorum.” dedi.