Emlak Katılım Bankası Altın Transfer Sistemi’ni Başlattı

Emlak Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre müşteri ihtiyaçlarının farklılaşması ve bu ihtiyaçlara yönelik olarak ürün ve hizmetlerin genişletilmesi kapsamında “Altın Transfer Sistemi” başlatıldı. Konuya yönelik olarak açıklama yapan Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, “Altın Katılma Hesabı ile müşterilerimizin altınları değer kazanırken, gram olarak da çoğalıyor olması güzel bir imkan.” ifadelerine yer verdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl “Altın Katılma Hesabı” hayata geçirilmişti. Bu hesabın hayata geçirilmesinden sonra müşterilerin talepleri doğrultusunda da “Altın Transfer Sistemi” başladı. Bu sistem sayesinde müşteriler, bankalar arasında altın transferlerini gerçekleştirebilecekler.

Altın Üzerinden Faizsiz Kazanç Elde Edilecek

Takasbank Altın Transfer Sistemi üyesi olan Emlak Katılım Bankası, bu sisteme üye olan tüm kurumlar ile altın alım ve satım işlemlerinin gerçekleştirilmesine olanak tanımaktaydı. “Altın Katılma Hesabı” olan müşteriler, altın hesapları üzerinden yatırımlarını değerlendirebilmekteydi. Oluşturulan yeni sistem ile birlikte müşteriler altın üzerinden “faizsiz kazanç” elde etme imkanına da kavuştu. Banka Altın Katılma Hesabı bulunan müşterilerine 6 Nisan 2020 tarihi itibariyle 100 gram altın için 3 aylık vade süreli brüt 0,97 kar oranıyla dağıtım da gerçekleştirdi.

Katılım bankacılığındaki pazar payının yeni ürünler ile geliştirilmesini ve büyümesini hedefleyen banka, geçtiğimiz yıl içerisinde Cari Hesap Hizmeti ile birlikte Gümüş ve Platin Cari Hesap hizmetlerini de müşterilerine sunmuştu. Böylelikle banka, Türkiye içerisinde Gümüş ve Platin Cari Hesap hizmeti veren sayılı bankalardan biri haline gelmişti.

Bu sayede banka müşterileri için TL, dolar, avro karşılığında altın, gümüş ve platin alım-satımı işlemlerini gerçekleştirebilen bir pozisyona ulaştı.

“Dijital Kanalların Önemi Her Geçen Gün Artıyor”

Konuya yönelik olarak açıklamalarda bulunan Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, Türkiye’yi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında, dijital bankacılık ve alternatif dağıtım kanalları ile müşterilerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Bayraktar, “Yaşadığımız dönem dijital kanalların artan önemini vurgulamış, alternatif dağıtım kanallarının, mobil platformların önemini daha da arttırmıştır.” dedi.

Bayraktar açıklamasını şu cümleleri ile tamamladı:

“Bu günler mutlaka geçecek. Ülkemiz, bulunduğu coğrafi konum ve hayata geçirdiği stratejik projelerle önümüzdeki yıllarda yükselen grafiğini artırmaya devam edecektir. Ülkemize ve bizi biz yapan değerlerin gücüne güveniyoruz. Esnafımızın, KOBİ’lerimizin, iş adamlarımızın potansiyeline güveniyoruz. Birlik olduğumuzda ortaya çıkan başarılı projelerin, geleceğe yönelik yapabileceklerimizin de bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Bu günlerde tüm gücümüzle müşterilerimize olan desteğimizi sürdürüyoruz. Ancak, müşterilerimizin öncelikle kendi sağlıklarını düşünerek ‘Evde Kal’ uyarılarını dikkate almalarını mobil şube, internet şube ve ATM’ler üzerinden işlem yapmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz gibi tüm kamu ATM’leri ortak ATM olarak hizmet veriyor. Müşterilerimiz, hiçbir ücret ödemeden kendilerine en yakın Kamu ATM’lerinden hizmet alabiliyorlar.”