Garanti BBVA Yeni Dijital Kanalını Tanıttı

Garanti BBVA, müşterilerin bankacılık hizmetlerini daha hızlı ve pratik bir şekilde alabilmeleri için yeni dijital kanalını tanıttı. “Letsign Platformu” olarak tanıtılan yeni dijital kanal, müşterilerin banka talimatlarını online ortam aracılığı ile iletebilmelerini sağlayacak.

Yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini göstermesinin ardından Garanti BBVA, birçok çalışanının evden çalışma sistemine geçiş yapmasını sağlamıştı. Evden çalışan personel sayısının arttığı bu günlerde, sosyal izolasyonun sağlanabilmesi ve aynı zamanda bankacılık sektöründeki faaliyetlerin sürdürülebilir hale getirilmesi için çeşitli tedbirler de alınmaya başlanmıştı. Müşterilerin ve çalışan personellerin sağlığını bir adım önde tutmak isteyen banka, tüm bankacılık işlemlerini öncelikle dijital kanallara taşımıştı. Müşteriler şubeye gitmeden telefon, internet ya da mobil bankacılık kullanarak gerekli tüm işlemlerini bu platformlar aracılığıyla yapabilmekteydi.

Fakat banka talimatı söz konusu olduğunda müşterilerin şubeye gitmesi ve burada imza vermesi gerekiyordu. Bu problemi de ortadan kaldıran Garanti BBVA, şubeye gidilmesine gerek kalmayacak “Letsign Platformu”nu tanıttı. Bu platform sayesinde müşteriler güvenli ve hızlı bir şekilde elektronik ve mobil imza kullanarak işlemlerini yapabilecek.

Şubeye Gitmeye Gerek Kalmayacak

Garanti BBVA tarafından elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı E-Güven ile işbirliği yapıldı. Bu sayede müşterilere yeni bir dijital kanal sunuldu. Yapılan işbirliği kapsamında, müşteriler karşılıklı imza veya onay gerektiren tüm işlemlerini bu platformu kullanarak banka ile güvenilir bir şekilde paylaşabilecek. Hem çalışanlar hem de müşteriler bu sayede sosyal izolasyondan da faydalanmış olacaklar. Şubeye gitmeden tüm işlemlerini yapabilecekler.

Bu platformun kullanılabilmesi için müşterilerin “Letsign Platformu” için üyelik oluşması ve e-imza ya da mobil imza oluşturması gerektiği de belirtildi. Banka ödeme talimatları, sözleşmeler, onay formları ve birçok karşılıklı imza ve onaya dayalı işlem platform üzerinden direkt olarak bankaya aktarılabilecek.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, “Türkiye’de bankacılık sektörü, teknolojinin sağladığı olanaklardan en iyi yararlanan kurumların başında geliyor. Yaptığımız işbirliğiyle Garanti BBVA müşterileri; Banka talimatlarını, sözleşmeleri ve onay süreçlerini online ortamda bankalarına iletebilecek.” ifadelerine yer verdi.