QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, e-ticaret harcamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kurtoğlu, pandemi öncesi döneme göre harcamaların yüzde 50 arttığını ifade etti.
Kurtoğlu, “E-ticaret üzerinden yapılan harcamaların pandemi öncesine kıyasla yüzde 50’nin üzerinde arttığını görüyoruz. Pandemi sonrasında da onlinenın getirdiği hız ve kullanım kolaylığı sayesinde e-ticaretin daha yaygın olmasını bekliyoruz.” dedi.
Teknoloji Bankacılık Sektörünü Etkiliyor
Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde, mobil ve internet bankacılığına yönelik hizmetlerin arttığını söyleyen Kurtoğlu, teknolojinin bankacılık sektörünü direkt olarak etkilediğini de vurguladı.
QNB Finansbank olarak, Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirler kapsamında hizmet verdiklerini ifade eden Kurtoğlu, müşterilerinin, kesintisiz bankacılık hizmetleri almaya devam edebilmeleri için bir dizi yeniliği hayata geçirdiklerini dile getirdi. Şubeler içerisinde sınırlı sayıda müşteriye aynı anda hizmet verdiklerini ve bunu ilk başlatan banka olduklarına dikkat çekti.
Kurtoğlu, “Teknoloji odaklı bir banka olarak, müşterilerimizin bankacılık hizmetlerine kolay ve sağlıklı yollardan ulaşabilmeleri için yönlendirmeler, bilgilendirmeler ve ihtiyaç anında destek olabilecek gerek insansız (bot) gerekse de canlı yardım seçeneklerini müşterilerimize dijital kanallarımızda sunduk. Bu süreçte ATM’den kartla ve cep şubesinden karekodla para çekme limitlerini artırdık.” dedi.
Dijital Müşteri Kazanımı Artış Gösterdi
Kurtoğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti:
“Kovid-19’un etkilerinin en yoğun yaşandığı dönem olan mart ve nisan ayları başta olmak üzere, dijital müşteri kazanımı önemli bir artış gösterdi. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle birlikte dijitalleşmede en büyük gelişmeyi emekli müşterilerimizde yaşadık. Emekli müşterilerimizdeki dijital kanalları kullanma oranı bu dönemde yüzde 20’nin üzerinde arttı. Dijital kanallara olan ihtiyacın artmasına paralel olarak müşterilerimizin dijitale olan bakış açısının pozitif yönde değiştiğini düşünüyoruz. O nedenle tüm bu kazanımların kalıcı olacağını öngörmekteyiz. Şu anda bankamızın her 3 aktif müşterisinden 2’si dijital kanallarımızı aktif olarak kullanıyor. Bizim de bu yönde yatırım ve projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. O nedenle dijital aktif müşteri oranımızın önümüzdeki dönemde de hızla artmaya devam etmesini bekliyor ve hedefliyoruz.”