Kuveyt Türk 500 Milyon TL Finansman Paketi Hazırladı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü için Kuveyt Türk, “Çiftçiye Destek Paketi” hazırladı. Hazırlanan paketi kamuoyuna duyuran banka, Haziran ayı sonuna kadar çiftçilere 500 milyon TL limitli finansman desteği sunacağını belirtti.

Bankadan yapılan açıklama doğrultusunda Çiftçiye Destek Paketi kapsamında yüzde 0,79’dan başlayan kar oranı ile her bir çiftçiye 250 bin TL’ye kadar masrafsız finansman desteği verileceği ifade edildi. Herhangi bir şekilde ek bir masrafın bulunmadığı paket içerisinde bir yıla kadar yüzde 0,79’dan, iki yıla kadar yüzde 0,84’ten, üç yıla kadar yüzde 0,89’dan ve dört yıla kadar ise yüzde 0,94’ten kar oranı uygulanacak. 250 bin TL aşan kısım için aynı finansman oranlarından yüzde 0,50 dosya masrafı verilecek.

Çiftçiler kullanmış oldukları bu finansmanın geri ödemesini yılda 1 kez yapabilecekler. Kampanya boyunca Kuveyt Türk’ün çiftçilere özel ticari kredi kartı olan “Tohum Kart” sahipleri ise yüzde 0,89’luk kar oranından faydalanabilecek. TARSİM, Tohum Kart ve diğer sigorta imkanları da müşterilere sunulacak.

Kuveyt Türk Finansman Paketi ile Çiftçilerin Daima Yanında

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan şu sözlere yer verdi:

“Memleketimizin bereketli topraklarının işlenmesi, Kovid-19 salgını sürecinde yaşadığımız tecrübeler de gösterdik ki, ülkemizin gelişmesi ve temel gıda ihtiyacının karşılanması bakımından büyük önem arz ediyor. Hayata geçirdiğimiz Çiftçiye Destek Paketi kapsamında çiftçilerimiz çok uygun kar oranlarıyla faizsiz finansmana ulaşabiliyor. Ödemeleri yılda bir kez yapma imkanı da sağlayarak bu zorlu süreçte çiftçilerimizin yanında yer alıyoruz. Destek paketinin yanı sıra özel ticari kredi kartımız Tohum Kart ile tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan mazot, gübre, zirai ilaç, tarımsal ekipman, tohum ve fide harcamalarını finanse ediyor, ödemelerini ise hasat dönemine kadar erteliyoruz. Çiftçilerimiz şubelerimizden TARSİM yaptırabiliyor, Tohum Kart ile 12 aya kadar ödemeyi erteleme avantajından yararlanabiliyor.”

“Yeni ve Etkin Bir Yöntem”

Uyan, “Tarım makine ve ekipman alımlarında kendi bünyemizde yaptığımız leasingle çiftçilerimiz KDV avantajından faydalanabiliyor. Yeni ve etkin bir yöntem olarak geliştirdiğimiz Tarım Tedarikçi Finansmanı ürünümüz sayesinde ise tedarikçi konumunda olan çiftçilerimiz, sattıkları ürünlerin bedelini vadeyi beklemeden peşin olarak hemen alabiliyor. Bu sistemde alıcı firmalar, ödemelerinde esneklik kazanıp etkin satın alma yöntemiyle kesintisiz tedarikte bulunabiliyor.

Bu işlemlere, esnek vade ve uygun finansman oranlarımızla aracılık edebiliyoruz. Ayrıca çiftçilerimize bitkisel üretim, arıcılık, süt hayvancılığı, besi hayvancılığı, et ve yumurta tavukçuluğu, traktör alımı, tarım ekipmanı temini ve tarla alımı konularında finansman desteği de veriyoruz. Çiftçilerimizi, emek verdikleri ürünlerini sağlama almaları için Kuveyt Türk’le birlikte yol almaya davet ediyoruz.” dedi.