Fibabanka 410 Milyon Lira Net Kar Elde Etti!

Fibabanka 410 Milyon Lira Net Kar Elde Etti!
Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, bankanın 2021 yılında elde etmiş olduğu verilerin açıklanması ile ilgili olarak değerlendirmelerini paylaştı. Mert, “Bankacılık kabiliyetimiz, nitelikli insan gücümüz ve finansal teknolojilerimizle bankacılıkta fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Yüzde 78 Arttı!

Bankanın 2020 yılına ait verilerine göre net kar oranında yüzde 78 artış yaşadığı görüldü. Bu artış ile birlikte bankanın net kar oranı 2021 yılında 410 milyon lira olarak kaydedildi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 471,5 milyon lira vergi öncesi kar elde edilmişti.

Fibabanka’nın net kredi portföy büyüklüğü 22,1 milyar lira olarak açıklanırken, kredilerin toplam aktifler içindeki payı ise yüzde 49 seviyesinde yer aldı. Söz konusu dönem içerisindeki toplam pasiflerin yüzde 55’ini oluşturan müşteri mevduatı ise yüzde 48 artışla 24,6 milyar lira seviyesinde açıklandı. Fibabanka’nın 31 Aralık 2021 itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 23,54 seviyesinde yer aldı.

“Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler üretmeyi 2021 yılında da sürdürdük”

Açıklanan verilerle ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, şunları kaydetti:

“Dijital alanda sahip olduğumuz güçlü kaslarla bankacılık hizmetlerimizi birleştirip müşterilerimizin bankacılık ihtiyaçlarını dijitalleştirerek benzersiz bir bankacılık deneyimi sunma hedefiyle çıktığımız yolda teknolojik altyapımızda yaptığımız yatırımlarla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi çözümler üretmeyi 2021 yılında da sürdürdük ve dijital müşteri sayımızı 2,5 katına çıkardık. Bankacılık kabiliyetimiz, nitelikli insan gücümüz ve finansal teknolojilerimizle bankacılıkta fark yaratmaya devam edeceğiz.”