Fibabanka İlk Çeyrekte 63 Milyon Lira Net Kar Elde Etti

Fibabanka 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 63,1 milyon lira vergi öncesi kar elde eden bankanın aktif toplamı 23,9 milyar TL olarak belirtildi. Bankanın vergi sonrası net karı ise 63,1 milyon lira olarak açıklandı.

31 Mart 2020 tarihi itibariyle açıklanan veriler doğrultusunda bankanın kredi portföyünün 16,5 milyar TL olduğu ve kredilerin toplam aktifler içerisindeki oranının ise yüzde 69’a tekabül ettiği ifade edildi. Aynı döneme ait pasiflerin yüzde 59’unu ise müşteri mevduatlarının oluşturduğu belirtildi. Yüzde 59’luk müşteri mevduatının 14,1 milyar TL seviyesinde olduğu açıklandı.

Sermayesindeki gücü korumak isteyen bankanın sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 19,34 olarak yer aldı. Konuya yönelik açıklama ise Ömer Mert’ten geldi.

Fibabanka Ürün Çeşitliliğini Arttırmak İstiyor

Fibabanka ilk çeyrek verilerine yönelik görüşlerine yer verilen Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert şu sözleri söyledi:

“Tabana yaygın bankacılık anlayışımızla, teknolojiyi tüm iş yapış şekillerimizin merkezine koyarak ürün çeşitliliğimizi artırmak bu yıl da en önemli hedeflerimiz arasında. Ayrıca, bu dönemde, salgın nedeniyle zor günler geçiren ve bu virüsle mücadele eden ülkemizin ihtiyaç sahibi ailelerine destek olabilmek amacıyla; Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 3,6 milyon TL bağışta bulunduk. İlk çeyreği güçlü teknolojik alt yapımızla müşterilerimizin, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak başarıyla tamamladık.”