Garanti BBVA Sektörde Bir İlki Gerçekleştirdi!

Garanti BBVA sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk yapay zeka dijital rapor asistanı olan Entegre Faaliyet Raporu’nu yayımlayan banka, bu rapor ile sektör içerisinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Teknoloji alanındaki gelişmeleri takip eden ve dijital dönüşümü ürün ve hizmetlerine yönelik uygulamalar ile destekleyen banka, 2019 Entegre Faaliyet Raporu’nu “Gelecek 10 Yıl” konsepti ile paylaştı. Ekonomi ve toplum üzerine yaratılan değeri yıllık yasal raporlamasında “Entegre Faaliyet Raporu” biçimi ile yayımlayan Garanti BBVA, bu sayede ilk yapay zeka temelli raporuna imza atmış oldu.

Ziyaretçiler Hızlı Bir Şekilde Erişim Sağlayabiliyor

Garanti BBVA tarafından yayımlanan 2019 Entegre Faaliyet Raporu’na ziyaretçiler tarafından hızlı bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Diyalog bazlı yapay zeka çözümü olan Dijital Rapor Asistanı aracılığı ile rapor içerisindeki veriler ve içerikler hızlı bir şekilde ziyaretçiler tarafından erişilebiliyor. Rapor içerisindeki bilgiler hakkında soru soran ziyaretçiler Türkçe ve İngilizce şekilde cevaplar alabiliyor. Rapora yönelik detaylı bilgiye Garanti BBVA’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Garanti BBVA olarak, son 10 yılda teknolojinin hayatımıza getirdiği hızlı dönüşümü, değişen alışkanlıkları, ihtiyaç ve beklentileri iş modelimize, ürün ve hizmetlerimize sürekli olarak yansıttık. Gelecek 10 yılda da değişim büyük bir hızla devam ederken iş dünyasının riskleri ve fırsatları aynı oranda artacak.

Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Risk Raporu’nda iklim değişikliğiyle bağlantılı çevresel riskler, hem etki hem olasılık açısından en büyük 10 risk içinde en başta geliyor. Yapay zekâ, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik günlük hayatımızın sıradan bir parçası olacak. Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri de sürekli değişirken, ürün ve hizmetlere her yerden, her an kolay şekilde erişim, kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi öne çıkacak. Garanti BBVA olarak, ‘çağın olanaklarını herkese sunmak’ amacıyla, değişen beklentiler ve rekabet dinamiklerinin farkında, daha sürdürülebilir bir dünya için yapılması gerekenler konusunda finans sektörünün kritik rolünün sorumluluğundayız.

Sürdürülebilir kalkınma ekseninde teknoloji ile insani değerleri bir bütün olarak görüyor, uzun soluklu ve sağlam bir stratejiyle hareket ediyoruz. Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı, finansal sağlıklarını gözetmeyi, doğru finansal kararlar vermelerini sağlamayı, işlerini sürdürülebilir şekilde büyütmelerine destek olmayı amaçlıyoruz. Her yıl farklılaştırdığımız ve ilkleri gerçekleştirdiğimiz faaliyet raporlarımızı da bu entegre düşünce çerçevesinde hazırlıyoruz. 2019 yılı Entegre Faaliyet Raporu ile Garanti BBVA’nın toplam değer yaratımını şeffaflıkla paylaşırken, gelecek 10 yılda mega trendler, riskler ve fırsatlar ışığında iş modelimizi nasıl şekillendirdiğimizi, dönüşümü nasıl gerçekleştirdiğimizi ve bunun tüm paydaşlarımızın yolculuklarına olan katkısını aktarmayı hedefledik.”