Yapı Kredi ve Unicredit Rekabet Kurulunda!

Yapı Kredi ile Unicredit ortaklığının son bulmasına ve hisselerin devredilmesine yönelik düzenlemeler devam ederken Yapı Kredi ile Unicredit ortaklaşa olarak Rekabet Kuruluna başvuruda bulunduğu belirtildi.

Neler Yaşanmıştı?

Aralık ayının başında Koç Topluluğu ile Unicredit arasında yeniden bir yapılandırma süreci başlamıştı. Bu süreç Yapı Kredi ortaklığı üzerinden gerçekleşmişti. Bunun üzerine Koç Topluluğu ile Unicredit arasında yapılan çeşitli görüşmelerin ardından iş ortaklığının sona ermesine karar verildi. Ortaklığın sonlanmasının ardından yeniden bir ortaklık yapısı üzerinde görüşmeler devam etti. Bu düzenleme çerçevesinde Unicredit ve Koç Topluluğu yüzde 50 – 50. Ortak olmuş olduğu Koç Finansal Hizmetler hisselerinin tamamının Koç Topluluğu üzerine geçmesi için anlaşmalar düzenlemişti.

Mevcut duruma bakıldığı zaman Yapı Kredi Bankası’nın yüzde 81,90 oranlık hissesinin Koç Finansal Hizmetler sistemine ait olduğu belirlenmişti. Ancak gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Koç Topluluğu, Yapı Kredi Sermayesinin yüzde 9,04’lük kısmının doğrudan olmak üzere, yüzde 40,95’lik kısmının ise Koç Finansal Hizmetler üzerinden dolaylı olarak sahip olması bekleniyor.

Unicredit bu süreç içerisinde Yapı Kredi sermayesi üzerine doğrudan yüzde 31,93 oranında pay sahibi olacak. Yapı Kredi’nin bu süreç içerisinde kalan yüzde 18,08 oranındaki hisseleri ise daha önce olduğu gibi Borsa İstanbul üzerinden işlem görmeye devam edecek.