İş Bankası Alipay İşbirliğini Genişletti

İş Bankası uzun zamandır Türkiye’de ödeme sistemleri açısından son derece teknolojik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu noktada 2017 yılında gerçekleştirmiş olduğu bir çalışma sonrasında Alipay ödeme sistemleri ile ortak bir çalışma gerçekleştirmişti. Bu ortak çalışma sonrasında üye olan işyerlerine, Çinli müşteri ağına ve tüketicilere, hızlı ve kolay şekilde ulaşma imkanı bulduğunu açıklamıştı. Ödeme sistemlerinin entegre edilmesi ile birlikte daha yüksek hacimli alışveriş potansiyeli yürütülmüştü.

Her geçen yıl Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısının artması ödeme sistemlerinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Alipay ödeme sistemleri de bu noktada adını ön plana çıkarmayı başardı. Dünya üzerinde bulunan çeşitli iş ortakları ile birlikte toplam 1.2 milyardan fazla kullanıcıya hizmet verdiği belirlendi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Ticarette küreselleşmenin yaşanması ve sınırların giderek ortadan kalkması sonucunda tüm işletmeler pek çok müşteri kitlesine sorunsuz şekilde ulaşabiliyor. Pek çok müşteri kitlesine ulaşabilmek günümüzde zorunluluk haline geldi. Bizde işyerimizde farklı ödeme yöntemlerini bulundurmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede uluslararası piyasalarda daha fazla işlem yapabiliyoruz. Çinli turistlerin Alipay ödeme sistemleri ile birlikte kendilerini ülkemizde de güvende hissetmelerini sağlıyoruz. Alipay kullanıcılarının alışkanlıklarını ülke turizmine de yansıtmak için genişletiyoruz. Bu açıdan bankamızın Alipay ile yaptığı iş birliği çalışmasını turizm alanında da genişleterek daha kaliteli ve geniş bir hizmet vereceğiz’ dedi