Akbank Yönetici Adayı 2021 Başvuruları Başladı

Akbank Yönetici Adayı 2021 Başvuruları Başladı
Akbank Yönetici Adayı 2021 Başvuruları Başladı

Akbank Yönetici Adayı 2021 Programı ile üniversiteden yeni mezun olan ya da henüz eğitimi devam eden kişilere (lisans, yüksek lisans, doktora), “geleceğin yöneticisi” olma fırsatını tanımaktadır. Bu programa tecrübeli ve tecrübesiz tüm adaylar başvuru yapabilmektedir.

Akbank düzenli olarak banka personel alımı gerçekleştirmekte ve bu alımlarda yeni mezunlara, henüz eğitimi devam eden bankacılık ve finans öğrencilerine öncelik vermektedir. Genç bireylerin dinamik yapısını Genel Müdürlük ve tüm şubelerinde hissetmek istemekte ve bu yapıyı korumaya çalışmaktadır.

Akbank Yönetici Adayı 2021 Programı Nedir?

Akbank Yönetici Adayı 2021 Programı, yeni mezun olan ya da eğitimi devam eden lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin iş yaşamlarında önemli bir başlangıç fırsatını bulduğu programlardan biridir. Bu programa katılan her bireye 4 ile 8 haftalık eğitim verilmektedir. Verilen eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kişilere banka tarafından program sonunda şube ve birimlerde çalışma imkanı tanınmaktadır.

Program tamamen mesleki gelişime odaklı bir şekilde yürütülmektedir. Programın amacı “geleceğin yöneticilerini” yetiştirmektedir.

Başvuru Süreci Nasıl İlerleyecek?

Öncelikle Akbank Kariyer sayfası üzerinden adayın kendisine ait profil oluşturması gerekmektedir. Bu profil Akbank Kariyer Mobil uygulaması ya da web sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Profil oluşturduktan sonra kariyer sayfasındaki iş ilanları bölümünden başvuru yapılmaktadır. Her adayın kendisine ait özgün bir CV’ye sahip olması oldukça önemlidir.

Başvuru tamamlandıktan sonra banka tarafından gerçekleştirilecek olan “Online Uygulamalara” katılım sağlanmaktadır. Bu uygulamaların ardından Genel Yetenek ve Kişilik Envanteri testleri gerçekleştirilmektedir. Testleri başarıyla tamamlayan kişiler, görüşmeye davet edilmektedir. Görüşmelerin tamamı “online” yapılmaktadır. Tüm başvuru sürecini adaylar e-posta adresleri üzerinden takip etmelidir. Adaylara yönelik bildiriler e-posta aracılığıyla yapılmaktadır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Akbank Yönetici Adayı 2021 Programı için başvuru yapmak isteyen bireylerin aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir:

  • Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul(Avrupa ve Asya), İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce illerinden birinde ikamet etmek
  • Örgün eğitim veren üniversitelerin en az lisans bölümünden mezun olmak
  • Örgün eğitim hayatına devam etmek (Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri/mezunları da başvuru yapabilmektedir.)
  • İleri seviyede İngilizce bilmek
  • Son 6 ay içerisinde Akbank tarafından gerçekleştirilen sınavlara katılmamış olmak
  • Banka tarafından düzenlenen sözlü ya da yazılı sınavların herhangi bir aşamasından başarısız sayılmamış olmak

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Akbank tarafından hazırlanan bu program için son başvuru tarihi 7 Mayıs 2021 olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar adaylar hazırlamış oldukları özgeçmişleri ile birlikte online olarak başvurularını gerçekleştirebilmektedir.

Akbank Yönetici Adayı 2021 Programı başvuru linki:
https://www.kariyer.net/is-ilani/akbank-akbank-yonetici-adayi-2021-2720985