Garanti Bankası 2021 Yılı Net Karı Açıklandı

Garanti Bankası 2021 Yılı Net Karı Açıklandı
Garanti Bankası’nın 2021 yılı net karı açıklandı. Açıklanan rakamlarla ilgili olarak değerlendirmelerini paylaşan banka Genel Müdürü Recep Baştuğ, “2021 yılında TL kredilerimiz yüzde 27 büyüyerek 264 milyar TL seviyesine ulaştı” dedi.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 31 Aralık 2021 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Konsolide edilen tablolara göre, Garanti BBVA’nın 2021 yılı net karı 13 milyar 59 milyon 713 bin TL olarak yer aldı. Bankanın aktif büyüklüğü ise 849 milyar 397 milyon 311 bin TL seviyesinde gerçekleşti. Gayri ve nakdi krediler aracılığı ile ekonomiye sağlanan destek ise 609 milyar 743 milyon 994 bin TL seviyesinde yer aldı.

“Garanti BBVA dayanıklılığını bir kez daha kanıtladı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ Garanti BBVA’nın bir kez daha dayanıklılığını gösterdiğini söyledi. Baştuğ açıklamasına şu ifadeleriyle devam etti:

“Öncelikle belirtmek isterim ki, 2021 yılında hem global ekonomilerde hem de yerel ekonomide karşılaştığımız zorlu koşullara rağmen Türkiye bankacılık sektörü ve Garanti BBVA dayanıklılığını bir kez daha kanıtladı. Seneyi oldukça başarılı sonuçlarla kapattık. Geçtiğimiz sene içerisinde bankacılık sektörünün ajandasındaki en önemli konular, sağlıklı bilanço yönetimi, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik oldu.”

“Kredilerimiz yüzde 27 büyüyerek 264 milyar TL seviyesine ulaştı.”

“2021 yılında TL kredilerimiz yüzde 27 büyüyerek 264 milyar TL seviyesine ulaştı. İç talebin güçlü devam ettiği bu dönemde, tüzel ve bireysel portföyde dengeli ve istikrarlı büyüdük. Geçmiş dönemlerden beri devam eden temkinli ve proaktif yaklaşımımız, kredilerimizin doğru ve şeffaf sınıflandırılması, aktif kalitemizi çok net ve görünür kıldı. Önümüzdeki dönemde aktif kalitesinde oluşabilecek olası bozulmalar bile, yüksek kredi karşılık oranlarımız sayesinde rahatlıkla karşılanacaktır. Bu ihtiyatlı duruş ve güçlü sermayemiz, kesintisiz bir şekilde ekonomiye katkı sağlayarak büyümemize imkân veriyor.”

“Aktif mobil müşteri sayımız 2021 sonunda 10,6 milyona ulaştı”

“Dijital bankacılığa uzun yıllardır yaptığımız yatırım sayesinde biz de bu alandaki lider konumumuzu koruduk. Teknolojinin gücünden faydalanarak müşterilerimizin yanında olmaya ve onların hayatını kolaylaştıran çözümler sunmaya devam ettik. Böylelikle, 2019 sonunda 7,7 milyon olan aktif mobil müşteri sayımız 2021 sonuna geldiğimizde yüzde 38 artış göstererek 10,6 milyona ulaştı, aktif dijital müşteri sayımız ise 11 milyonu aştı.”