QNB Finansbank Bir Ortaokul İçin Teknoloji Sınıfı Açtı!

QNB Finansbank ile Habitat Derneği iş birliği sayesinde Ayşe Çarmıklı Ortaokulu’na teknoloji sınıfı açıldı. Ayşe Çarmıklı Ortaokulu için sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve 6 Aralık 2019 tarihinde başlatılan kampanya sonucunda  okul; bilgisayar, Makey Makey, Arduino seti, BBC micro:Bit Go seti, mBot seti, 3D yazıcı ve projeksiyon sahibi oldu.

Kurulmuş olan teknoloji sınıfları sayesinde öğrenciler çok küçük yaşta kodlama dilini öğrenebilecekler. Teknoloji ile ilgili fikirleri takip edebilecek ve kendi fikirlerini ortaya koyabilecekler.

Geleceğin İnovasyon Liderleri

QNB Finansbank Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Koraş, açılan teknoloji sınıfı ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Toplumsal kalkınmanın çocuklara yapılan yatırımlarla gerçekleşeceğine inanan bir kurum olarak, her zaman bu konunun destekçisi ve itici gücü olmaya çalışıyoruz. Bir çocuğa katkıda bulunmanın, geleceğin inovasyon liderlerine katkıda bulunmak olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda da çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmelerine destek olarak dijital hayatın gerekliliklerine hazır olmalarını istedik. Böyle bir projeyi gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ise şu sözleri dile getirdi:

“Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için bazen daha güçlü adımları atmanıza etki edecek yenilikçi adımlar atmalıyız. İçinde bulunduğumuz dijital dünyanın asıl dili kodlama. Kodlama ve algoritma becerilerini de çocuklara kazandırmamız gerekiyor. Bununla birlikte çocukların dünyalarını değiştirmek, hayal güçlerine katkı sunmak gerekiyor. Bizler de çocuklarımızda bu yetkinlikleri geliştirmek için donanımsal desteğin yanı sıra eğitsel açıdan katkılar da sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.