Garanti BBVA Ekonomiye Destek Vermeye Devam Ediyor!

Garanti BBVA aktif büyüklüğünü her geçen gün biraz daha artırmaya devam ederken, 2019 yılının sonunda elde edilen net kar son derece dikkat çekiciydi. 31 Aralık 2019 tarihli konsolide finansal değerlendirmelerine bakılarak, 2019 yılının net karının 6 milyar 241 milyon 390 bin lira olduğu açıklandı.

Aktif büyüklüğünün artması ile birlikte, bankanın ekonomiye dair nakdi ve gayri nakdi kredilerle birlikte gerçekleştirmiş olduğu destek miktarı, 321 milyar 964 milyon 117 bin lira olarak belirlendiği açıklandı.

Garanti BBVA dünden bugüne fonlama kaynaklarını en doğru şekilde kullanmayı başaran bir banka olmakla birlikte, aktif büyüklüğünün yaklaşık yüzde 65’lik bir kısmının fonlardan oluştuğu belirtildi. Ekonomiye verdiği desteği her geçen yıl biraz daha artıran Garanti BBVA, bundan sonrada destekleri artırmayı amaçlıyor.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarda ‘2019 yılında, ekonomimiz ve sektörümüz için bankamızın beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledik. Pozitif bir tablo ortaya çıktı. Finansal hedeflerimiz ve finansal olmayan performans göstergelerimiz için başarılı bir süreç geçirmiş olduk. 2019 yılının ilk 9 aylık döneminde düşük büyüme birden yerini artışa bıraktı. Özel bankalar arasındaki liderliğimizi bu yıl da korumayı başardık. Banka olarak sermayemizi etkin şekilde koruduk ve ülkeyle birlikte müşteri ve hissedarlara en yüksek değeri sunmaya devam edeceğiz’ dedi.