HSBC Londra Ofisine “Korona Virüs” Bulaştı

HSBC Londra ofisi “Korona Virüs” sebebiyle kısmen tahliye edildi.

Londra’da HSBC Bank Holdings PLC’nin Wharf’ta bulunmakta olan araştırma birimlerinde çalışmakta olan bir kişinin Korona virüs testinin pozitif çıktı öğrenildi. Hemen ardından gerekli önlemler alınmaya başlandı. İngiltere’nin en büyük bankası HSBC, Londra’nın merkezinde yeni tip korona virüs taşıyan bir personelin tespit edilmesinin üzerine bina kısmi olarak boşaltıldı.

HSBC’den gelen açıklamaya göre korona Virüs testi pozitif çıkan çalışana gerekli müdahale yapıldı. Bankanın otoriteler ile söz konusu çalışmaların sürdürüldüğü basına bildirildi. Önceliğin, çalışanların sağlık durumları olduğunu vurgulayan bu açıklamada, kendisini iyi hissetmeyen tüm personellerin bizzat doktorları tarafından ilgilenildiği öğrenildi.

Haber ile alınan bir diğer bilgi ise gizli kaynaktan geldi. Yakın bir kaynak olarak görülen bir kişi tarafından alınan gizli bilgiye göre Trading katındaki işlemler, korona virüs tehdidinden etkilenmedi. HSBC Londra Ofisindeki Trading bölümü faaliyetlerine normal bir şekilde devam ediyor.

Bankalarda Acil Durum Planları Yapılıyor

HSBC’nin Londra’daki yönetim merkezi ofisinde toplam çalışan kişi sayısı 10 bin. Londra’daki bankalarda bir süredir, geniş kapsamlı bir tahliye ihtiyacına karşı acil durum planları yapılıyor.

Goldman Sachs Group Inc. Güney Londra Croydon’daki binasında trading faaliyetlerini yedeklemeye hazırlanıyor. JPMorgan Chase & Co. ise olası bir ihtiyaç halinde personellerini 45 mil uzaklıkta bulunan başka bir yere taşımayı planlıyor.

HSBC Londra Ofisinde ortaya çıkan koronavirüs endişesi için HSBC bankasının açıklaması şu şekilde oldu “Testi pozitif çıkan personelimizin çalışmakta olduğu kat ve ortak çalışma alanları derinlemesine temizlenmeye devam ediyor. Aynı katta çalışanlara ve testi pozitif çıkan personel ile temasa geçenlere evlerinden çalışmaları söylendi. Resmi ve tıbbi, tavsiye ve gerekli önlemler doğrultusunda binamız açık kalmaya devam edecek” ifadeleri kullanıldı.