Garanti BBVA Üniversiteli Gençleri Çağırıyor

Garanti BBVA sosyal sorumluluk projelerine, sürdürülebilir kalkınma stratejileri gereği büyük önem veriyor. Gençlerin daha sorumlu bireyler olmaları için çeşitli çalışmalar düzenlemeye devam ediyor. SosyalBen Vakfı ile yürütülen ortak bir çalışma sonrasında üniversite okuyan gençlere çağrıda bulunan banka, gençlerin gönüllü olarak yapacakları çalışmaları desteklemeyi hedefliyor.

Garanti BBVA, toplumda fayda sağlamak, farkındalık yaratmak ve sorumluluk bilincini aşılamak için bireylerin toplumsal rollerinin önemini her seferinde vurgulamaya devam ediyor. Banka hazırladığı yeni projesi ile birlikte gençleri motive ederken, topluma faydalı bireyler olmaları için harekete geçti. Bu sayede gençlerin motivasyonunu da artırmayı planlıyor.

Garanti BBVA, 7 ile 13 yaş arasındaki çocukların çeşitli yeteneklerini geliştirebilmek ve kendilerini yeni baştan keşfetmeleri için müzik çalışmaları yürütüyor. Özellikle imkanların az olduğu ve dezavantajı bulunan bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirlendi. Garanti BBVA ile SosyalBen Vakfı ile ortak olarak düzenlenen ‘Müziğe Gönül Verenler’ atölyesi düzenlendi. Bu atölyelerde çocuklara destek olmak, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve eğitim vermek üzere üniversiteli gönüllü gençlerin arandığı duyurusu yapıldı.

Başvuru yapan üniversite öğrencileri vakıf tarafından bir değerlendirme sürecinden geçecek. Süreci başarıyla tamamlayan gençler bir saha çalışmasına katılacaklar. Katıldıkları çalışma sonrasında, çocuklarla birlikte 12 saatlik bir atölye çalışmasının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Gönüllü olarak eğitmenlik yapacak olan üniversiteli gençlerin, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamaları ve çocuklar arasında bir farkındalık yaratmaları bekleniyor.