Garanti BBVA Kripto Para Reklamı Yaptı

Garanti BBVA Kripto Para Reklamı Yaptı
Garanti BBVA Kripto Para Reklamı Yaptı

Sanal para sektörü özellikle bu yıl Türkiye’de en çok gündeme gelen alanlardan biri oldu. Bitcoin (BTC) fiyatının 3.000 dolar olarak seyrederken 24.200 dolara yükselmesi gözleri de üzerine çekti. Türkiye’nin ise önde gelen bankaları arasında yer alan Garanti BBVA, Koin Bülteni’nde yer alan habere göre kripto para odaklı reklam verdi. Sanal paralara olan ilgiye dikkat çeken Garanti BBVA, kripto parayı anlattı.

Geçtiğimiz yıla ait verilere bakıldığında Garanti BBVA, Türkiye’nin en büyük 4 bankasından biri olarak biliniyor. Henüz sanal para hizmeti vermeyen banka sosyal medya üzerinden sanal para üzerine reklam vererek, bakış açısının olumlu olduğunu belirtmiş oldu.

Sessiz İlerleyen Kripto Para

Reklam içeriğinde ise kripto para hakkında genel bir bilgi paylaşımı yapıldı. Garanti BBVA’nın reklam metninde yer alan “yaklaşık üç yıldır sessiz ilerleyişini sürdüren kripto para piyasası” açıklaması dikkat çekti. Son 11 yıla bakıldığında Bitcoin’in piyasaya sürülmesi ile hayatımıza giren sanal paralar, 3 yıldan daha uzun bir serüvene sahip olarak biliniyor. Ancak reklamda yer alan ifadeye göre 2017 yılında rekor bir tutara ulaşmasının altının çizildiği düşünülüyor.

Garanti BBVA’nın reklamı üzerinden açılan sayfada ise “Yeniden Yükseliyorlar: Kripto Paraların ABC’si” şeklinde bir metin yer alıyor. Genel olarak sanal paraların aktarıldığı metinde Bitcoin için “kripto paraların doları” şeklinde açıklama bulunuyor. Diğer kripto paralardan ise Ethereum, Ripple, Litecoin ve Iota’da yer alan sanal paralar arasında.