Barclays CEO’su Vaswani Başarının Topluluktan Geldiğini Vurguladı

Barclays CEO'su Vaswani Başarının Topluluktan Geldiğini Vurguladı
Barclays CEO'su Vaswani Başarının Topluluktan Geldiğini Vurguladı

Dünya genelinde gerçekleşen salgın her sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de sorun yaratmıştı. Barclays ise çalışanlarını güvende tutmak ve milyonlarca müşterisine sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye çalışan bankalar arasında idi. Barclays Tüketici Bankacılığı ve Ödemeleri CEO’su Ashok Vaswani konu hakkında açıklamada bulundu.

Vaswani, “Normal zamanlarda kuruluşlardan bunu yapmaları istenmiş olsaydı, gerçekte ne anlama geldiğini konuşmak için bir PowerPoint sunumu hazırlamak altı ay sürerdi.” dedi. Barclays’ın Tüketici Bankacılığı ve Ödemeleri CEO’su işgücünün bir anda evden çalışmalarını sağlamanın büyük bir görev olduğunu belirtti. Ayrıca dijital olarak hizmet vermenin de muazzam bir görev olduğunu belirtti.

Meslektaşlarımız İyi ise Biz de İyiyiz

Yaşanan krize bankanın tepkisinin esneklik ile karşılandığını belirten Vaswani, “Biz ofiste olmamamıza rağmen bankayı nasıl ayağa kaldırır ve işler hale getirirsiniz?” sorusunu sorduklarını belirtti. Teknoloji ekibimizi tebrik ediyorum. Birdenbire neredeyse tüm çalışanlarımız ile evden çalışıyoruz. Birkaç hafta içinde on binlerce insan için her şeyi çalışır hale getirmek sadece dikkate değer bir başarıydı.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu durumun yalnızca bir adım olduğunu belirten Vaswani, “Meslektaşlarımızın iyiliği üzerinde yoğunlaşıyorduk çünkü nihayetinde bir bankada her şey insanlarla ilgili. Eğer insanlarımız iyiyse, biz iyiyiz. İyi değillerse, biz de değiliz. Meslektaş refahı son derece önemlidir; müşterilerimizin hizmet ihtiyaçlarını karşılamak son derece önemlidir. Mesele şu ki, hem en güvenli hem de verimli şekilde nasıl yapabilirsiniz? Her iki hedefi de başarmaya çalışırsınız, ancak riski önemli ölçüde en aza indirecek şekilde. Yalnızca yaşadığımız ve çalıştığımız topluluklar başarılı olursa başarılı olabiliriz.” dedi.