İş Bankası Türkiye Satranç Federasyonu İçin Özel Etkinlik Düzenledi

İş Bankası Türkiye Satranç Federasyonu İçin Özel Etkinlik Düzenledi
İş Bankası Türkiye Satranç Federasyonu İçin Özel Etkinlik Düzenledi

Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Banka, Türkiye Satranç Federasyonu’nun 15’inci yıl dönümüne özel etkinlik yaptı. Etkinlikte konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, “Türkiye İş Bankası’yla 15 yıl önce çıkılan yol aslında Türkiye’nin aydınlık geleceği için yapılan çok önemli bir başlangıç” dedi.

Banka, 2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğunu yapıyor. Türkiye’deki satranç gelişimine destek veren İş Bankası, çocukların ve gençlerin bu spor dalına yönlendirilmesine ve teşvik edilmesine ortak oluyor.

Türkiye’nin Aydınlık Geleceği

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında konuşma yapan Gülkız Tülay, Türkiye İş Bankası’nın ana sponsor olarak yer aldığını belirtti. 15 yıl önce çıkılan bu yolda, Türkiye’nin aydınlık geleceği için çok önemli bir başlangıç yapıldığına dikkat çekti.

Tülay konuşması sırasında, “Heyecanları büyüttük, gülümsemeleri çoğalttık azimle inançla saysız emek ve sayısız okula uzandık birlikte. Satranç sevgisi yayıldıkça hayaller, hedefler büyüdü. Dokunduğumuz hayatları değiştirdik. Bu yol güzelliklerin, başarıların Türk satrancı için gurur duyduğumuz sonuçların da yolu oldu.” ifadelerine yer verdi.

“Yatırımlar meyvesini vermeye başladı”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tülay, özellikle altyapı alanında yatırım yaptıklarını dile getirdi. Yapılan yatırımlarla ilgili olarak şu sözlere yer verdi:

“Kars’tan, Ardahan’a, İstanbul’dan, Urfa’ya, İzmir’den, Siirt’e çoğaldık büyüdük. Geleceğe yaptığımız yatırımlar meyvesini vermeye başladı. Dünyada Türk Satrancı ilgiyle takip ediliyor. Gençlerimiz herkese umut veriyor. Bu gençler, bu çocuklar her gün bize yeni adımlar atmak içinde güç veriyor. Sorumluluğumuzu artırıyor. Biz her gün bir adım öteye geçtik birlikte. Bu sevgiyi beraber büyüttük rekorlar kıra kıra ilerledik. Salonlara sığmadık, sınırlar kalktı salonlardan evlere, tarihi mekanlardan sahillere ulaştık. Satranç bu ülkede paylaşmanın bir olmanın adı oldu. Pandemi döneminde bile satranç en büyük gücümüz oldu. En aktif spor dalı olarak, örnek projelere, kampanyalara, turnuvalara imza attık. Türkiye’nin bankasıyla büyüttüğümüz bu güzel hikaye doğudan batıya satrançla kendilerine yepyeni bir dünya kuran kocaman yürekli gençlerin de yansıması oldu.”

15 Yılın Hikayesi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise etkinlik konulmasında, satranç topluluğu ile bir arada olmaktan son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Bali’nin konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Bu toplulukla bir arada olmaktan banka olarak da şahsen de son derece gururluyuz. Bankacılıkta 30 yılımı geçtim ama açık söylemek gerekirse para pul mevzularının geçtiği oturumlardan ziyade işte satranç, altın gençler, darüşşafaka gibi organizasyonlar beni daha fazla heyecanlandırıyor. Kurumumuzda böyle bir kurum ve her yaptığımız işi sizlerin de dikkatini çektiği üzere uzun soluklu, yaygın mahiyette ve sürdürülebilir yapmaya çalışıyoruz. İşte 15 yılın hikayesi bu.

1924’te Cumhuriyet’ten sadece 1 yıl sonra kurulmuş neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt bir kurumun geleneklerinden, hayata bakışından, iş yapış tarzından bahsediyoruz. Sadece bir bankadan bahsetmiyoruz dolayısıyla. Bir gelişme, kalkınma projesinin karşılığı olan Türkiye’yi çok daha ileri ufuklara taşıyacak olan bir anlayışla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş bir kurumdan bahsediyoruz.”

“Lisanlı sporcu sayısı ise 1 milyona yaklaşmış”

“Bu anlayış çerçevesinde satranç federasyonumuzla yola çıktık. İyi ki de yola çıkmışız, o kadar güzel sonuçlar o kadar anlamlı gelişmeler yaşandı, öylesine hayatlara dokunuldu ki biz kendimizi çok mutlu ve bahtiyar hissediyoruz bu iş birliğinden dolayı. Ben şahsen sadece bir küçük çocuğun dahi hayatı bu yolla değişmişse her şeye değer diye düşünüyorum. Bunun İş Bankası’na da, Satranç Federasyonumuza da çok yakıştığını düşünüyorum.

Biz bu iş birliğine başladığımız zamanlarda, hatırladığımız kadarıyla, madalya sayıları 10 civarındaymış, şimdi 50’ler 100’ler değil, dünya ve Avrupa şampiyonlukları dahil 490’a yaklaşmış. Muhteşem gurur verici bir hadise bu. Lisanlı sporcu sayısı ise 1 milyona yaklaşmış. Yani dünyada ve ülkemizde çok popüler olan futbol alanındaki lisanslı sporcu sayısı 650 bin iken bunun böyle olması muhteşem bir hadise.”